Försvarsmaktens tekniska skola söker Kvalitetschef

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) söker en Kvalitetschef. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid i civil befattning, med start snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Halmstad, resor i tjänsten förekommer.

Som kvalitetschef rapporterar du direkt till Chef FMTS i kvalitetsfrågor och du ingår i FMTS ledningsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och samordna utvecklingen och vidmakthållandet av verksamhetsledningssystemen vid förbandet. Du samarbetar med berörda processledare och linjechefer inom FMTS för att säkerställa att fastställda kvalitetsrutiner följs. I arbetet ingår även att vara förbandets kontaktperson mot externa och interna myndigheter samt övriga kvalitetsfunktioner i Försvarsmakten. Du bidrar aktivt i ledningsgruppsarbetet och rapporterar status på kvalitetsarbetet till förbandsledningen. Det är kvalitetschefens ansvar att leda planering, genomförande och uppföljning av revisioner och utvärderingar samt vid behov medverka vid externa revisioner inom Försvarsmakten och hos underleverantörer.

På förbandet har vi idag ett integrerat verksamhetsledningssystem tillsammans med ett antal fristående manualer som exempelvis Sjösäkerhetsmanual och flygstationsmanual. Till din hjälp finns specialister som ansvarar för respektive del.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av projektledning, kvalitetsledningssystem samt har eftergymnasial utbildning, gärna med kvalitetsinriktning.
Det förekommer resor i tjänsten och därför måste du inneha B-körkort.
Meriterande är om du har kunskap och erfarenhet av Regler Militär Luftfart, lean och/ eller six sigma eller som revisor. Har du erfarenhet från ledningsgruppsarbete, chef- och ledarskap samt tidigare erfarenhet från Försvarsmakten ser vi även det som meriterande värden.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och bygga relationer och som är en lyhörd och lyssnande person. Rollen kräver att du kan driva och strukturera ditt eget arbete och att du kan hantera att väga samman information och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.
6 månaders provanställning kan bli aktuell.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Lars-Ola Haraldsson, Chef Planeringsavdelningen, 035-266 2531
Peter Karlsson, Kvalitetschef, 035-266 2005 

Fackliga representanter via FMTS nås via växeln 035-266 20 00
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Välkommen med ansökan senast 2017-06-11. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev samt löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan