Vädersonderingssoldat A9 / Artbat

Om tjänsten

Vädersonderingssoldat

I bataljonen finns specialiserade grupper som utför vädersondering.

Som vädersonderingssoldat ingår du i en grupp som har till uppgift att fastställa meteorologiskt underlag i form av temperatur, lufttryck och vind på olika höjder till artilleribataljonens skjutande enheter, detta då det meteorologiska underlaget är av stor vikt för att träffa rätt med artilleriförband. 

Vädersonderingsgruppen är ofta i rörelse och uppträder självständigt vilket kräver ett stort ansvarstagande från både gruppchefer och soldater.

Som vädersonderingssoldat genomför du en vädersonderingsutbildning, fordonsutbildning på t.ex terrängbil och/eller terränglastbil. Utöver detta läggs givetvis stor vikt vid soldatkunskaper vilket innebär stridsutbildning, utbildning på gruppens understödsvapen och gruppens sambandssystem mm.

Personliga egenskaper som är efterfrågade: kreativitet, ansvarstagande och förmåga till tempoväxling.

Krav:

Svensk medborgare

Godkända betyg från värnplikt/GMU

Godkända betyg i Svenska A, Matematik A, Engelska A samt Samhällskunskap A

Godkänd säkerhetsprövning

Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)

Lägst körkort B

Meriterande kompetenser:

Förarbevis lätt personterrängbil med släpkärra

Förarbevis tung lastbil

Stridssjukvårdare

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Tillträde:

Snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2017-06-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan