Ledningssoldat A9 /Artbat

Om tjänsten

Som ledningssoldat kommer du tjänstgöra på artilleribataljonens ledningspluton.

Ledningsplutonen har i uppgift att upprätta ledningsplatser och stabsplatser för att möjliggöra ledning av artilleribataljonen. Ledningsplatserna och stabsplatserna består av olika typer av arbetsutrymmen, t.ex pansarterrängbilar, ledningscontainrar och stabstält.

Som ledningssoldat har du i uppgift att upprätta, sköta drift samt även närskydd av dessa platser. Du kan, om du anses särskilt lämpad, även komma att arbeta som en del av staben i ledningen av förbandet som stabsassistent. Du kommer således ha mycket omväxlande och breda arbetsuppgifter som även ställer krav på djup kunskap inom ditt tilldelade specialområde som t.ex kan vara att upprätta en viss typ av ledningssystem.

Du kommer erhålla utbildning på i plutonen ingående materiel och fordon, t.ex pansarterrängbil och terränglastbil. Stor vikt läggs även vid förmågan till markstrid då plutonen även sköter närskyddet av staben och dess lednings/stabsplatser. Det innebär att du kommer erhålla understödsvapenutbildning där utbildning till skytt på Vapenstation 01 som är pansarterrängbilarnas beväpning kan vara en ingående del.

Som sökande ser vi att du håller en god fysisk förmåga och en god förmåga att tempoväxla. Andra viktiga egenskaper för en ledningssoldat är teknikintresse, ordningssinne samt flexibilitet.

Krav:

Svensk medborgare

Godkända betyg från värnplikt/GMU

Godkända betyg i Svenska A, Matematik A, Engelska A samt Samhällskunskap A

Godkänd säkerhetsprövning

Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)

Meriterande kompetenser:

-B-körkort

-Förarbevis tung lastbil/pansarterrängbil 203

-Skyttutbildning Vapenstation 01

-Stridssjukvårdare

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Tillträde:

Snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2017-06-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan