Sambandssoldat A9 /Artbat

Om tjänsten

Sambandssoldat

Som soldat på sambandsgruppen ansvarar du för att ansluta bataljonen till brigadens sambandsnät. Sambandet upprättas med hjälp av en terrängbil eller pansarterrängbil utrustad med en mast.  Sambandet som upprättas består av både data och talsamband. Den utbildning som erhålls är dels utbildning på gruppens fordon samt en längre utbildning på gruppens avancerade data och sambandsmateriel. Sambandsgruppen uppträder till del självständigt vilket ställer krav på en god markstridsförmåga. Efterfrågade egenskaper är att vara ordningssam och att ha en förmåga att tempoväxla snabbt. Det är även en stor fördel om du är tekniskt intresserad.

Krav:

Svensk medborgare

Godkända betyg från värnplikt/GMU

Godkända betyg i Svenska A, Matematik A, Engelska A samt Samhällskunskap A

Godkänd säkerhetsprövning

Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)

Lägst körkort B för fordonsförare

Meriterande kompetenser:

-Förarbevis lastbil/tgb 30

-Förarbevis pansarterrängbil 202/203

-Utbildning på MKN, Mobilt Kärnnät.

-It-gymnasium eller motsvarande

-Stridssjukvårdare

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Tillträde:

Snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2017-06-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan