Rekognoseringssoldat A9 /Artbat

Om tjänsten

Rekognoseringssoldat

I bataljonen finns specialiserade grupper som utför rekognosering.

Rekognoseringsstyrkans huvuduppgift är bland annat att hitta platser i terrängen för de skjutande pjäserna, grupperingsplatser för hela bataljonen och ersättningsplatser för drivmedel och ammunition.

Rekognoseringsstyrkan är ständigt i rörelse och kräver ett stort ansvarstagande från både gruppchefer och soldater.

Som rekognoseringssoldat genomför du en rekognoseringsutbildning, fordonsutbildning på t.ex terrängfordon och snöskoter samt djupare utbildning inom karttjänst. Utöver detta läggs stor vikt vid soldatkunskaper och gruppens förmåga till väpnad strid.

Personliga egenskaper som är efterfrågade: kreativ, ansvarstagande och förmåga till tempoväxling.

Krav:

Svensk medborgare

Godkända betyg från värnplikt/GMU

Godkända betyg i Svenska A, Matematik A, Engelska A samt Samhällskunskap A

Godkänd säkerhetsprövning

Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)

Lägst körkort B för fordonsförare

Meriterande kompetenser:

B-körkort

Förarbevis lätt personterrängbil

Förarbevis snöskoter

KSP 90

Stridssjukvårdare

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Tillträde:

Snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2017-06-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan