Bataljonstabsassistent 11.ledningsplatsbataljonen

Om tjänsten

Stabsassistenten ska understödja och administrera arbetet i bataljonsstaben, där stabens uppgifter syftar till att leda ledningsplatsbataljonen. Assistenten ska stödja staben med inhämtning och bearbetning av information, såväl självständigt som i samarbete med andra, samt biträda vid samverkan mellan stabens sektioner och vid bedömandearbeten och beredning av olika ärenden. Assistenten biträder sektionen eller ett ledningslag i stabsarbete, bl.a. avseende uppföljningsplan och olika former av ledningsstöd, samt sammanställer underlag för komplexa uppgifter. Assistenten ska även kunna leda arbete i grupp, främst inom sitt funktionsområde. Arbetet innebär att uppgifter ibland måste utföras under stark tidspress och/eller pressande förhållanden.

Personalsektionen (S1) samordnar personaltjänsten inom ledningsplatsbataljonen. Som assistent på S1 stödjer du i första hand personalchefen med framtagande av underlag, upprättande av personakter, skrivande av ordrar, uppdaterar personallistor, skriver beslut och fyller i formulär. Du kan även komma att biträda vid intervjuer och tester vid anställning av ny personal, samt även hålla viss utbildning för bataljonens personal avseende personaltjänst.

BEHÖRIGHETSKRAV:

Svensk medborgare

Genomförd svensk värnplikt/GMU/FSU

Mycket goda kunskaper i Microsoft office

God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Godkänd säkerhetsprövning

B-körkort

MERITERANDE:

Erfarenhet av stabstjänst

Militära förarbevis för personbil och minibuss

Erfarenhet av PRIO och/eller VIDAR

Anställningen är en visstidsanställning inom ramen för GSS-avtalet. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning.

För fler frågor kring tjänsten som stabsassistent vid personalsektionen, kontakta Kn Pär Östergren via mail per.a.ostergren@mil.se.

ATO Reresentanter nås via växelnummer 0171-157 00 00

OFRO/OFRS/SACO/SEKO


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 maj 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan