GSS-K instruktör vid Västerbottensgruppen

Om tjänsten


Utbildningsgruppen är placerad i Umeå men lyder under Norrbottens Regemente, I19. Västerbottensgruppen är utbildningsansvarig för 13.Hemvärnsbataljonen som finns utspridd över hela Västerbotten. Bataljonen består av en bataljonstab, 7 hemvärnskompanier och ett antal funktionsplutoner. Utbildningsgruppen ansvarar dessutom för Grundläggande Utbildning av rekryter till hemvärnet (GU NY-Hv).

Huvudsakliga arbetsuppgifter som anställd GSS-K instruktör:
Utgöra övningsledare / biträde vid övningar från grupp till pluton
Som instruktör utbilda GU NY
Stödja övrig personal vid förberedelser, genomförande och efterarbeten i samband med övningar
Dagligt handläggningsarbete mot hemvärnet eller frivilligverksamheten

Kvalifikationer
Genomförd värnplikt med lägst vitsorden Ja-5-5, alt. godkänd GMU följt av minst 1 år som anställd GSS/K eller BFA kontrakt med gott omdöme.
B-körkort

Meriterande
Förarbevis minibuss
Instruktörsutbildning
Utbildad på Ak4
Utbildad på understödsvapen (ksp58, Grg, Pskott, PSG90)
Utbildad på pistol
Godkänd som skyddsvakt
Sjukvårdsutbildad
Utbildad skjutledare
Genomfört militär närkampsutbildning
Skyddsvaktsinstruktör

Personliga egenskaper
Tjänsten innehåller moment som är fysiskt krävande och en god personlig fysisk status är nödvändig. Då tjänsten innebär både utbildning av hemvärnspersonal och rekryter så ställer befattningen krav på förmåga att i hög grad kunna agera situationsanpassat och vara kreativ för att lösa hastigt uppkomna problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Oregelbundna arbetstider förekommer så som arbete på kvällar, helger och nätter.
Tillträde från och med 2017-08-01 eller enligt överenskommelse.
Lön enligt avtal.

För mer information kontakta Mj Stefan Janse 090-175616 / 070-2997571

Facklig representant
OF Bothnia: 1.Sg Patrik Eriksson tel: 090-17 55 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-02. Din ansökan skall innehålla minst två referenser, CV samt ett ansökningsbrev. Foto skall inkluderas i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 maj 2017
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan