Kommunikatör till Kommunikationsavdelningen

Om tjänsten


Kommunikatör
med inriktning på attraktion

Kommunikationsavdelningen vid FMTIS består idag av 2 personer och är placerad vid förbandets stab i Örebro. Nu söker vi en tredje kollega i form av en kommunikatör med inriktning mot marknadsföring/attraktion.

Tjänsten är helt ny – du kan alltså vara med och påverka hur arbetet ska utformas!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med kommunikation och marknadsföring på alla nivåer och i olika former. Syftet är att stärka FMTIS varumärke och attraktionskraft inom förbandets, många gånger, tekniskt avancerade specialistområden. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer bland annat att planera och delta vid olika events och mässor, föreläsa på universitet och högskolor och besöka tänkta samarbetspartners. Befattningen innebär ett tätt samarbete med förbandets HR-avdelning samt övriga delar av förbandet vilket innebär att en god samarbetsförmåga en självklarhet.

Kvalifikationer

 • Relevant högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete med kommunikation/attraktion
 • Förmåga att driva sitt eget arbete inom givna ramar
 • God samarbetsförmåga samt simultanförmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort lägst *B***

Meriterande

 • Grundläggande militär utbildning
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete i CRM-verktyg

Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta och skapa förtroende och du klarar av att självständigt, och tillsammans med andra, driva egna projekt. Arbetet kräver att du har en god förmåga att planera, genomföra och slutföra ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya arbetsuppgifter och miljöer och kan stå inför en stor grupp och genomföra presentationer. Du ska alltså vara bra på att bygga relationer och skapa kontaktnät. Du ska också ha lätt för att samordna uppgifter och arbeta med många olika typer av människor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är civil och tillträde sker snarast enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning och provanställning på 6 månader tillämpas för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.
Stationeringsort: Örebro
FMTIS har verksamhet över hela landet vilket betyder att tjänsten innebär en del resor och övernattning på annan ort.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Kommunikationschef Maria Törn, 070-287 35 82. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO, Mika Laitanen
OFR/S, Clarence Arnstedt
SEKO, Hans Monthan
OFR/O, Håkan Larsson
Samtliga nås på telefon 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 maj 2017
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan