Senior controller till Högkvarteret

Om tjänsten


Är du intresserad av att arbeta med utvecklingen av stridsflygsystemet JAS 39 på strategisk nivå?

Stridsflygsektion är en ny sektion som under chefen för ledningsstabens planerings- och ekonomiavdelning har till uppgift att leda utvecklingen av Stridsflygsystem JAS 39 C/D och JAS 39 E i Försvarsmakten. För att kunna utöva denna ledning krävs kompetens inom områdena; operativa krav, teknik, ekonomi, export och studier. Vi arbetar i flera tidsperspektiv som sträcker sig från här och nu till 2040+. Sektionen består av fem medarbetare och en chef. Vi är både civila och militärer och tycker att sektionens samlade kompetens bäst tillvaratas genom hög grad av mångfald.

Våra kontaktytor externt är FMV, FOI, ISP, försvarsdepartementet, Saab AB och internationella partners. Inom Försvarsmakten arbetar vi tillsammans med övriga ledningsstaben och leder övriga delar av högkvarteret avseende stridsflyg. En viktig del i vår kunskapsinhämtning är kontakter med förband.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som senior controller vid stridsflygsektionen innebär analys och uppföljning. Vi följer upp och analyserar finansieringen av såväl JAS 39 C/D som JAS 39 E. Vid export av JAS 39 gör vi försvarsnyttoanalys där de ekonomiska effekterna är viktiga ingångsvärden för Försvarsmaktens ställningstagande avseende en eventuell export av JAS 39. Mot regeringskansliet för vi en ständig dialog kring finansieringen av stridsflygsystemet över tiden. Vi arbetar integrerat som ett lag och hjälper varandra i behovssatta arbetsgrupper som kan ledas av vem som helst i sektionen.

 Kvalifikationer

 • Akademisk examen, gärna med ekonomisk inriktning.

Meriterande

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, FXM, FMV, FOI eller försvarsdepartementet
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av försvarsmaktsplanering i Högkvarteret
 • Civilekonom eller civilingenjör

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen externt. Du är noggrann och prestigelös. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
befattning är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för stridsflygsektionen Lars Jäderblom, 076-626 0279. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet, OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2016-06-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ledningsstaben leder arbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan.

controller , ekonomisk analys , strategisk planering , finansiella risker


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 maj 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan