Miljö- och hälsoskyddsinspektör för vikariat

Om tjänsten

Har du flerårig och bred erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddstillsyn och vill utveckla dig genom att arbeta på en unik tillsynsmyndighet? Då kan du vara lämplig för detta vikariat. I gengäld kan vi erbjuda dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter, spännande verksamheter att inspektera och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Generalläkaren genomför tillsyn på Försvarsmakten, Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och Försvarets radioanstalt. Tillsynen sker i hela Sverige och även utomlands.

          Kvalifikationer:

 • Flerårig akademisk utbildning med examen inom området miljö- och hälsoskydd.
 • B-körkort.
 • Flerårig och bred erfarenhet av operativ tillsyn enligt miljöbalken.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket.

  Meriterande kvalifikationer:
 • God erfarenhet av ärendehanteringssystemet VISION alternativt Miljöreda.
 • Kunskap om försvarssektorns verksamheter och frivilliga försvarsverksamheter.

Personliga egenskaper:

Du är noggrann, stresstålig, omdömesgill, prestigelös samt har god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. Du är trygg i din tillsynsroll och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. I din roll som handläggare krävs god analytisk och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Tjänsten är ett vikariat på ca 10 månader (som längst t o m den 30 april 2018). Befattningen är civil.

Tillträde snarast. Placering vid Generalläkarens tillsynsavdelning, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av:

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Robert Öjermark, tfn 08-562 816 80

Avdelningschef vid Generalläkaren Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter:

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)

Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O).

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2017.


Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Generalläkaren kontrollerar att Försvarsmakten följer lagar och andra föreskrifter som gäller miljö- och hälsoskydd, livsmedelssäkerhet, djurskydd, djurhälsovård, djursjukvård, hälso- och sjukvård samt smittskydd. Inom området för miljö- och hälsoskydd har Generalläkaren även ansvar för tillsyn över den verksamhet som bedrivs av Försvarets materielverk, Fortifikationsverket och Försvarets radioanstalt. Generalläkaren utses av regeringen. På tillsynsavdelningen arbetar sammanlagt 18 personer; en avdelningschef, en jurist, en systemvetare, en läkare, en sjuksköterska, nio miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två veterinärer och en livsmedelsinspektör.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 maj 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Generalläkaren
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan