Personaladministratör till Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Sökande enhet

HR-avdelningen vid Helikopterflottiljens stab består idag av ett 15-tal medarbetare med bland annat HR-chef, personalchef, personalbefäl, HR-generalister, HR-specialist och funktionshandläggare. Vi söker nu en Personaladministratör till vår kompetensbreda och trivsamma avdelning. Avdelningen arbetar övergripande och konsultativt med HR-, rekryterings-, utbildnings- samt friskvårdsfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar. Befattningen innebär krigsplacering vid Helikopterflottiljens personalavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Som Personaladministratör kommer du stötta avdelningen administrativt inom HR-området, inom exempelvis personalekonomi, avtal, personalförsörjning mm.
 • Stötta förbandets chefer och medarbetare med viss personaladministration.
 • Vara avdelningens stöd när det gäller HR-rapporter i FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO.
 • Vara Hkpflj Personuppgiftshandläggare.
 • Arbetet sker till stora delar med stöd av FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO.

Kvalifikationer

 • Utbildning inom personaladministration eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Flerårig erfarenhet av personaladministrativt arbete
 • Erfarenhet från personaladministrativt arbete inom statlig/offentlig verksamhet
 • Mycket van användare av Officepaketet
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO, HR
 • Erfarenhet från personaladministrativt arbete inom Försvarsmakten
 • Kompletterande studier inom HR
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, noggrann och strukturerad och har en god förmåga att organisera och prioritera det egna arbetet. Du bör också ha en god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad då arbetet till stor del består i att stötta arbetsgruppen och förbandet för att vi ska nå våra gemensamma mål. Att trivas med varierade arbetsuppgifter och ett stundtals högt tempo är en förutsättning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Placeringsort: Linköping

Befattningen är civil.

Anställningen förutsätter godkänd säkerhetsprövning.

Tjänsten innefattar krigsplacering, därmed ställs krav på enklare fysiska tester och hälsoundersökning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

 HR-chef Bo Franzén, 013-28 30 00 (vxl)

Personaladministratör Therése Wiberg, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga representanter

Anneli Helmersson, Saco-S Hkpflj

Caroline Nilsson, OFR/S Hkpflj

Mats Häggström, OFR/O Hkpflj

Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Ange även löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 maj 2017
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-05-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan