HR-generalist till Försvarsmaktens logistik

Om tjänsten

Försvarsmakten och Försvarsmaktens logistikverksamhet står inför många stora och spännande utmaningar. HR bidrar och skapar förutsättningar i detta. Vill du vara med?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som HR-generalist innebär att verksamhetsnära ge konsultativt stöd till chefer inom FMLOG stab och Logistikkontor. Du kommer att jobba brett inom hela HR-området och stödja stabschef och enheten med långsiktig kompetensförsörjning och bemanning, samverkan, arbetsrätt och personalpolitik. Lönebildning, stöd i rehabilitering och att utveckla medarbetarskap och ledarskap i riktning mot FMLOGs vision är andra på befattningen ingående arbetsuppgifter. Inom staben och Logistikontoret finns ca 20 chefer och 200 medarbetare. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegorna inom HR-funktionen som finns såväl inom stab som nära verksamheten ute i landet. 

Kvalifikationer:

 • Högskoleexamen inom HR-området eller erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av brett HR-arbete
 • Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt och är en tydlig arbetsgivarföreträdare
 • Har mycket god kommunikativ förmåga
 • Goda datakunskaper

 Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att jobba i team såväl som självständigt. Du är flexibel, prestigelös och kan lösa uppkomna situationer på ett kreativt sätt. Arbetet kräver att du är kommunikativ, lyhörd och har hög integritet. Vi ser att du har en stark motivation och drivkraft gällande HR frågor och en förmåga att driva arbetet framåt. Rätt person är även analytisk, strukturerad och trivs i en organisation under stark utveckling och förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Försvarets Logistik (FMLOG) finns i hela landet där försvarsmakten har verksamhet.Staben och HR finns i Stockholm.

Tillträde snarast enlig ök.

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning.

Befattningen är civil.

Placering Stockholm.

Upplysningar om befattningen lämnas av HR chef Jenny Bergström, 076 - 8990802. Vid frågor avseende rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Helena Soläng på 070 - 8361632.

Fackliga representanter

OFR/O: Lars E Olsson

OFR/S: Robert Oidermaa

SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Hans Monthan

Samtliga nås via växeln

Välkommen med din ansökan senast 2017- 06-02 Din ansökan skall innehålla CV samt en motivation kring varför du är lämplig för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan