Stf enhetschef till systemförvaltningsenheten

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten, SFE
– Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar och utvecklar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som ställföreträdande chef ansvarar du för att stödja enhetschefen i dennes ansvar att leda verksamheten inom enheten. Enhetens främsta uppgift är att leda och styra förvaltning av myndighetens IT-system inom områdena HR, ekonomi, ledning och styrning och logistik samt att administrera organisations- och masterdata. Du blir direkt underställd chefen Systemförvaltningsenheten och utövar, i dennes frånvaro, arbetsgivarens fulla ansvar avseende budgetansvar samt ansvar gentemot dina medarbetare i enheten. Verksamheten präglas av ständig förändring och arbetsuppgifterna är mångfasetterade och i många fall komplexa.

Kvalifikationer:
•Akademisk examen på lägst kandidatnivå och gärna med inriktning mot IT- och informationssystem alternativt förskaffat sig motsvarande utbildning inom Försvarsmakten såsom FHS chefsprogrameller likvärdig annan utbildning/erfarenhet från annan myndighet
•Dokumenterad flerårig chefs- och ledarerfarenhet från större organisation är ett krav, gärna från statlig myndighet och där du varit chef för underställda chefer
•Flerårig arbetslivserfarenhet från IT- verksamhet
•Arbetat med affärssystem
•God metodkompetens
•Erfarenhet från projektledning, systemförvaltning och av utredningsarbete

Meriterande:
•Erfarenhet av att arbeta i motsvarande verksamhet eller i en CIO/IT-chefsfunktion
•Erfarenhet från att arbeta processorienterat.
•Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dagligen röra dig mellan strategiska uppgifter och operativt genomförande

Personliga egenskaper:
Som person är du tydlig, engagerad och motiverande som ledare. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är en snabb och intellektuell rörlighet, psykiskt stabilitet och att du har en förmåga att se helheten samt att du är lösningsorienterad. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga samt hög social kompetens. Du som värdesätter och ser utmaningen i att arbeta i en föränderlig och intressant organisation och vill göra skillnad är välkommen att söka befattningen som ställföreträdande enhetschef till Systemförvaltningsenheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningsnivå CF 4.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde: Snarast
Arbetsort: Stockholm

Kontaktpersoner:
Chefen för Systemförvaltningsenheten, Jerry Eriksson, 070-2149101. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-generalist Lisa Bard, 070-257 55 30. Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt.

Fackliga företrädare:
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 maj 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan