Specialistofficer till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen innefattar arbetsuppgiften som Logistikofficer, med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att materielplanera våra krigsförband och följa upp aktuellt materielläge för bland annat fyra hemvärnsbataljoner, två sjukhuskompanier, samt en underenhet i Linköping.

Som Logistikofficer: 
utgöra kontaktyta mot FMLOG, vad avser bl.a. materieltjänst både regionalt och lokalt vid Göteborgs garnison.
utgöra kontaktyta mot avdelningar inom Högkvarteret, vad avser uppföljning av materieltjänst, materielbehovsplanering och materielinventering.
stödja FömedC logistikchef vid årlig materielinventering och vapeninventering 
deltagande i förekommande möten inom logistiktjänsten
agera sekreterare vid genomföranden av lokala möten inom ramen för logistikarbetet vid FömedC
arbete som omfattar materieluppföljning i redovisningssystemen PRIO och Lift, vad avser bl.a. inventeringsläge, användar-/körförbud
utgöra FömedC förbandstransportledare
utgöra FömedC POC mot HKV vad gäller Geografisk informations tjänst
agera i ledningslag i samband med insatsledning

Befattningen innebär också ett nära samarbete med övriga avdelningar inom staben och FömedC i övrigt. Tydligast kan ses arbete tillsammans med genomförandeavdelningen, J 3 och planeringsavdelningen J 5. Du kommer också att arbeta tätt med medarbetare inom FömedC, tillhörande Elfsborgsgruppen, Försvarsmedicinska enheten, Fältsjukhuset och Garnisonsenheten.

Kvalifikationer

 • officersutbildning
 • logistikutbildning
 • B körkort.

Meriterande

 • förbandstransportledarutbildning.
 • utbildning GeoInfo.
 • kunskaper avseende arbete i IOR.
 • erfarenhet av ärendehanteringssystemet VIDAR.
 • datavana, med arbete i redovisningssystemen PRIO INF 5-6 och Lift-L
 • datavana, med arbete i MS Office.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att du skall trivas som logistikofficer vid Staben FömedC, bör du vara en kreativ, energisk, kommunikativ och omdömesgill person med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du skall ha en god förmåga att planera och genomföra projekt och trivas med att skapa nya, vidmakthålla och utveckla relationer.

Övrigt
Tillträde senast 2017-10-01, eller enligt överenskommelse.
Befattningen ”Logistikofficer” är placerad i FömedC stab, på J 4/6.
Befattningen är 100 % tillsvidare och en OR 6 befattning.
Arbetet sker utifrån FM värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten.

Upplysningar
För mer information om befattningen är du är välkommen att kontakta FömedC LogC/C J 4/6, mj Lars Andrén. (lars.andren@mil.se , fast telefon 031-69 26 93 eller mobiltelefon 0703-12 24 12).

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet Ingrid Andersson
SEKO Lars Landén
SACO Anders Jonsson
Officersförbundet Jonas Rynner
Ovanstående nås via FömedC växel, 031-69 20 00

Ansökan
Ansökan sker via www.försvarsmakten.se. Ansökningsbrev och CV skall vara FömedC tillhanda senast 2017-06-07.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan