Systemingenjör materielsystem JAS39/FBM-GSE

Om tjänsten


Försvarsmakten (FM) flygoperatör ansvarar för aktuella luftfartygs luftvärdighet inklusive flygsäkerhetsmateriel samt för systemvärdighet avseende luftlandsättningsmateriel och flygsäkerhetspåverkande markmateriel Flyg.

Organisationen inom FM flygoperatör som arbetar med ledning fortsatt luftvärdighet är FM CAMO. Ledning fortsatt luftvärdighet för materielsystem JAS39, inom FM CAMO, leds av teknisk chef materielsystem 39 (TCM39). TCM 39 representeras på respektive flygflottilj av bl.a. systemingenjörer organiserade i flygsystemsektioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utgör länken mellan förband och teknisk chef (CT)/ tekniskchef materielsystem (TCM) avseende tekniskt systemstöd och avvikelsehantering.
Ger kvalificerat tekniskt systemstöd inom aktuellt materielsystem till förbanden.
Initierar behov av godkända data som krävs för att upprätthålla fortsatt luftvärdighet hos materielen i bruk.
Agerar luftvärdighetsgranskare.
Verkar inom förbandet vid insats och övning.
Stödja SI FBM/GSE vid behov.

Kvalifikationer
Officer/Specialistofficer
Relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning (systemingenjörsutbildning/högskoleingenjör/civilingenjör) eller minimum 4 års erfarenhet av arbete med militär ledning flygunderhåll på JAS39.
Minst flygtekniker nivå B1/B2 eller motsv. civil nivå typutbildad och certifierad på fpl JAS39.

Meriterande
Kategori B2 med erfarenhet inom JAS39: styrsystem, elkraft, integration, systemdator, primärdata, navigering, samband, igenkänning, identitet, målinmätning, VMS, presentation, manövrering, registrering, spaning och test samt MGSS.

Personliga egenskaper
Du har god förmåga att arbeta i såväl grupp som självständigt under eget ansvar. Arbetet kräver att du är kvalitetsmedveten, strukturerad och serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att gruppdynamiken i flygsystemsektionen (FSS) skall fungera.

Övrigt
Systemingenjör (Specialistofficer OR7)
Anställningsform: tillsvidare
Tillträde: Snarast
Arbetsort: Såtenäs
Då avdelningen till största del består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C FSS Stridsflyg F7
Björn Johansson
0510-4 77 061, 0708-96 26 21, bjorn.a.johansson@mil.se

Fackliga representanter
SACO Ulf Svensson, 0510-47 74 05
Försvarsförbundet OFR/S Per Gunnarsson, 0510-47 77 08
Officersförbundet OFR/O nivå 2 Torbjörn Carlsson, torbjorn.carlsson@mil.se alternativt Johan Langborg, johan.langborg@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2017
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan