Lärare i HUMINT

Om tjänsten


FMUndSäkC söker en lärare HUMINT, civil. Befattningen är placerad vid Tolkskolans HUMINT-avdelning i Uppsala. Befattningen är en tidsbegränsad anställning, vikariat, på ett år.

Sökande enhet:
Försvarets Tolkskolas huvuduppgifter är dels att utbilda militärtolkar i allmänmilitära kunskaper, språk (f.n. engelska, ryska, arabiska och franska) samt samtals- och tolkningsteknik, dels att utbilda personal i militär personbaserad  underrättelsetjänst (HUMINT). HUMINT-avdelningen bedriver metodutbildning i avancerad HUMINT, avdelningen stöttar även förbandens utbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som lärare vid HUMINT-avdelningen stödjer du Försvarsmakten med utbildning av personal inom avancerad HUMINT för såväl nationell som internationell verksamhet. Befattningen innebär bland annat att du utvecklar kursplaner, kursbeskrivningar, akademisk förankring samt planerar och genomför både lektioner och praktiska övningar.

Kvalifikationer:
Du är utbildad inom HUMINT-systemet. Du har en akademisk examen.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt innehar B-körkort.

Meriterande:
Det är meriterande om du har  är erfarenhet från lärarroll samt akademiska studier.
Meriterande studier är exempelvis i statsvetenskap, underrättelseanalys, freds – och konfliktvetenskap.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på kvalité i efterfrågat arbete och ett strukturerat samt metodiskt arbetssätt. Vi ser även att du är en utpräglad lagspelare med ett högt mått av social kompetens och livserfarenhet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt:
Anställningsform: Vikariat 170701-180630
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civil

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Patrik Wilander, chef HUMINT-avd, tel 018- 19 64 20
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2017-06-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning och lämnar eferenser.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan