Sektionschef till PRIO Teknik

Om tjänsten


Om du vill bidra i utvecklingen av Försvarsmakten och göra skillnad samtidigt som du vill arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss! Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga och engagerade medarbetare. Vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling, både inom Försvarsmakten och externt. Fysisk träning ingår i arbetstiden.

Avdelning PRIO (SAP) förvaltning består av fem sektioner: Ekonomistyrning, Logistik, Human Resources (HR), Roller & behörigheter och PRIO Teknik. Avdelning PRIO är i en spännande uppbyggnadsfas då Försvarsmakten sedan 1,5 år tagit över det fulla ansvaret för att förvalta SAP inom Försvarsmakten.

Vi rekryterar nu en sektionschef till PRIO Teknik. Befattningen är placerad i Stockholm. PRIO Teknik är den största sektionen inom Avdelning PRIO. Sektionen har 17 fast anställda och över 35 konsulter uppdelade på sex team. Avdelningschefens ambition är att sektionen ska delas upp i två eller flera sektioner på sikt, du kommer vara en viktig del i förändringsarbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som sektionschef innebär att du har personalansvar för de anställda inom sektionen och att du anvarar för all produktion som sektionen utför. Rapportering sker direkt till avdelningschefen. Du kommer få ansvar för personal med hög kompetens inom bl.a. ABAP, Workflow, BI/BO, Portal och Basis/landskap.

Kvalifikationer
inst 3 års erfarenhet av att leda personal och ha arbetsgivaransvar
Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
God samarbetsförmåga
God kunskap om hur ett affärssystem, t.ex SAP, fungerar inom en stor organisation
God lyssnare och lyhörd
Förmåga att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv

Meriterande
En djupare bakgrund och kompetens inom SAP
Projektledarerfarenheter
Erfarenhet av systemförvaltning, gärna i form av kunskap och kompetens inom PM3-modellen
Dokumenterad erfarenhet av ITIL
Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper
Du ska ha en god förmåga att kommunicera, lyssna, leda och engagera. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och hög social kompetens. Dessutom är det viktigt att du är ansvarstagande och har förmåga att se helhetsbilden likväl som viktiga detaljer. Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Fredrik von Feilitzen på telefonnummer 0706-917 255.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosisnky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-27.

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 maj 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan