Intresseanmälan för uppdrag som chef för sektionen för luftoperationer vid Försvarshögskolan

Om tjänsten

Befattningen är placerad på sektionen för luftoperationer vid den Militärvetenskapliga institutionen. Sektionen genomför huvudsakligen utbildning vid det tvååriga högre stabsutbildningen (HSU), på den ettåriga stabsutbildningen (SU) och vid officersprogrammet (OP). Vid sektionen bedrivs även forskningsprojekt inom ramen för ämnet krigsvetenskap. Sektionen har cirka 16 anställda och består av en blandning av akademisk och militär personal.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef ansvarar du för att utbildningen når de mål som framgår av kursplanen. Det innebär att leda utveckling, planering, genomförande och utvärdering av de kurser som sektionen har ansvar för. Det innebär också att ansvara för att medarbetarna inplaneras i framför allt utbildningsverksamhet och till viss del forskningsprojekt. Du har som sektionschef även ansvar för ekonomi och administration t ex genom att ta fram budgetunderlag inom din sektion. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Vem är du?

Formell kompetens

 • OF 4 med genomgången HSU eller motsvarande
 • Engelska, flytande i tal och skrift

Erfarenhet

 • Erfarenhet från tjänstgöring vid central nivå, gärna både på operativ och högre taktisk ledningsnivå
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring på högre taktisk eller operativ ledningsnivå
 • Erfarenhet från arbete med operativ planering och genomförande av gemensamma operationer

Meriterande är:

 • Tjänstgöring som chef eller lärare vid Försvarshögskolans utbildningsverksamhet
 • Tjänstgöring som chef eller lärare inom Försvarsmaktens utbildningsverksamhet
 • Erfarenhet från tjänstgöring vid divisions/flottiljledning eller motsvarande
 • Magisterexamen med relevant inriktning för sektionen 

Personliga egenskaper

 • Utövar ett utvecklande ledarskap med stor social kompetens och synnerligen god arbetsledningsförmåga
 • Stort intresse för högskoleutbildning
 • Hög förmåga till självständighet, flexibilitet och förmåga att samarbeta
 • Förmåga att samtidigt leda både daglig verksamhet och långsiktig utveckling 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdraget är tidsbegränsad och sker genom bemanning i normalfallet fyra-sex år. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Anmäl ditt intresse till major Jan-Åke ”Stickan” Johansson, LEDS PERS Chefsutvecklingsenhet (Cue). Urval sker löpande.

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av

övlt Stefan Wilson, chef Taktikavdelningen, 08-553 425 00 eller

Hans Troedsson, militär bemannare, 08-553 425 45.

Fackliga företrädare på Försvarshögskolan är Lars-Johan Nordlund 070-694 41 63 (OFR/O), Ronnie Hjorth 072 974 85 08 (SACO), och Christian Friman (OFR/S), tfn 08-553 425 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarshögskolans uppgift är att bidra till nationell och internationell säkerhet genom forskning och utbildning. Forskningen bedrivs inom delvis unika kunskapsområden och sprids därefter vidare till övriga samhället och även utanför Sveriges gränser.

Försvarshögskolan utbildar militära och civila ledare, nationellt och internationellt, vilket bidrar till att hantera dagens och morgondagens krissituationer och säkerhetsproblem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 maj 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan