Vikarierande lärare krigsvetenskap

Om tjänsten

På grund av föräldraledighet så yppar sig detta tillfälle för dig som på ett påtagligt sätt vill göra försvarsmakten bättre och samtidigt vara en förebild för våra yngre kollegor. Du kommer arbeta med ny stridsteknik, metodik, ledarskap och pedagogik i markförbandens kunskapsfront.

Lärare krigsvetenskap är en del av ämnesavdelningen och stödjer utbildningen främst på kurserna SOU, OP (VFU), HSOU och OF 2. I ämnesavdelningen har vi samlat alla de spetskompetenser som behövs för MSS programutbildning och vi är idag 17 medarbetare, var och en med sitt kompetensområde.

Vikariatet är utlyst med anledning av föräldraledighet.

Vi söker dig som är reservofficer eller tidigare anställd som officer och som under en tid vill återstifta kontakten med Försvarsmakten

Befattningens benämning:

Lärare Krigsvetenskap

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- stödjer främst programbunden utbildning vid MSS

- utarbetar kursbeskrivningar inom ämnesområdet för MSS behov.

Kvalifikationer:

-  Officer major, Armén

-  körkort lägst klass B.

Önskvärda kvalifikationer:

-  genomförd och godkänd kurs FHS SU eller motsvarande utbildning

-  erfarenhet som chef vid insatsförband

-  erfarenhet från internationell insats

-  erfarenhet från tjänstgöring i bataljons eller brigadstab

-  fördjupad kompetens inom ämnesområdet krigsvetenskap.

Övrigt:

Befattningsnivå OF 3

Tjänsten är placerad i Kvarn med frekvent tjänstgöring i Skövde men även övriga tjänsteresor förekommer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Frågor om tjänsten:

C ÄmnesAvd Övlt Fredrik Ödeen    tel 073-021 96 76

ATO OFR/O Kn Stefan Ohlson    tel 070-302 40 06

Välkommen med din ansökan. Ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev, där du även motiverar varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 augusti 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Markstridsskolan (MSS) Skövde/ Kvarn
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan