Skaraborgs flygflottilj söker två (2) st Yrkesinformatörer

Om tjänsten

Som yrkesinformatör är du en del av Flottiljstaben/ A1 och ingår i ett mindre men kvalificerat team som arbetar med rekrytering, marknadsföring och attraktion för flottiljen och för hela Försvarsmakten. Idag består rekryteringsteamet av två personer och vi söker nu två yrkesinformatörer för två års anställning vid flottiljen.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som har god kunskap om Försvarsmakten och som brinner för att berätta om dina erfarenheter och om din utbildning. Som Yrkesinformatör vid Skaraborgs flygflottilj F 7 är du förbandets och försvarsmaktens ansikte utåt. Det innebär att du måste ha en god social- och samarbetsförmåga samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Arbetsuppgifterna består bland annat i att informera på skolor, bemanna och planera deltagande vid mässor och evenemang samt förbereda och ta emot studiebesök vid förbandet. Yrkesinformatörerna kommer även arbeta med relationshantering i vår kundvårdsdatabas (CRM) samt med rekryteringskommunikation via sociala medier.

Kvalifikationer
•Du har genomfört militär grundutbildning (GU, GMU eller värnplikt)
•Du har ett gediget intresse och engagemang för Försvarsmakten och kan agera som ambassadör för organisationen och vår verksamhet
•Du har goda kunskaper om Försvarsmaktens organisation och uppgifter
•Du har B-körkort

Meriterande
•Du har arbetat som GSS
•Du har genomfört internationell insats
•Du har ett eller flera förarbevis i försvarsmakten
•Du har erfarenhet av att skriva för webb och i sociala medier
•Du har utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikationstjänst
•Du har utbildning och/eller erfarenhet inom fotografering

Personliga egenskaper
Kommunikativ och lyhörd
Initiativtagande och självgående
God förmåga att se nya möjligheter när det gäller att förmedla information
En god ambassadör för hela Försvarsmakten
Värderingar som överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde: Snarast
Anställningsform: 24 månaders anställning som inleds med 6 månaders provanställning, inom ramen för avtal om tidsbegränsade anställningar av kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten.

Kontaktperson
Linda Tengdahl, Rekryteringskoordinator F 7
linda.tengdahl@mil.se
0708-311 839

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan-Ola Malmgren tfn 0510 – 47 74 72
SACO, Hanna Ström, tfn 0510 – 47 72 78
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson tfn 0510 – 47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-30. Din ansökan skall innehålla CV med minst två referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att annonsen kan komma att tas bort innan sista ansökningsdatum.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 maj 2017
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan