2.brigadstaben söker Ledningssystemchef (C G6)

Om tjänsten2.Brigadstaben är en av landets två brigadstaber med uppgift att leda och samordna de förband från hela Sverige som ingår i brigaden. 2.Brigadstaben tillhör P 4 i Skövde och är bemannad med både kontinuerligt- och tidvis tjänstgörande personal. 2.brigadstaben står i centrum för arméns brigadutveckling och har en central roll i övningar, utveckling och försvarsplanering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ledningssystemchefen leder och samordnar arbetet inom funktionen både i vardag, under övning och vid insats. I fältmiljö jobbar du  antingen i tält, stridsfordon eller ledningscontainer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och samordna brigadens ledningssystem samt leda och samordna ledningssystemet inom brigadens område samt i förekommande fall även samordna mot högre chef och sidoförband.

Du samverkar med övriga funktionsföreträdare i staben samt även med underställda/understödjande förband

I det dagliga arbetet deltar du i, och följer upp utvecklingen av ledningssystemfunktionen.

När brigadstaben inte tränar själv eller är insatt, pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att nå både brigadlednings- och brigadförmåga. Detta innebär bl.a. att delta i fältövningar, leda moment vid fältövningar, delta i krigsplanläggning samt stödja utvecklingen av resp. bataljonsstab genom att delta i bataljonernas ledningsträningsövningar vid Markstridsskolans ledningsträningsanläggning etc.

Du är chef för Ledningsystemlaget som består av totalt 7 personer – både kontinuerligt och tidvis tjänstgörande personal.

Samverkan med högre chef såsom ATCH är en av många uppgifter som ingår i jobbet, även planering på kort och lång sikt. I befattningen som C Ledsystlaget tillkommer även att vara funktionsföreträdare för funktionen inom hela brigaden.


Önskvärda kvalifikationer:

 • Yrkesofficer OF3 eller OF2 med god prognos mot OF3

 • God taktisk förståelse på bataljons- och brigadnivå

 • Körkort, klass B.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 • Goda kunskaper i Microsoft Office, PRIO samt VIDAR

 • Uppfylla Försvarsmaktens fysiska krav (enligt FM FysS).

 • Erfarenhet som ledningssystemofficer på bataljonsnivå med kunskaper avseende FMLS IO 14


Meriterande kvalifikationer:

 • Grundläggande kunskaper om signalskydd

 • Tjänstgjort vid högre stab


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är noggrann och kan hantera stora mängder information samt omsätta det i konkreta bedömningar och order. Du har god taktisk förståelse och bör ha erfarenhet av förbands- och/eller funktionsledning.Du har god kunskap om och förståelse för mekaniserade förbands uppträdande och strid.

Tjänstgöring i staber ställer höga krav på individen både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att varje stabsmedlem måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål inom givna ramar.Kommunikationsförmåga, effektivitet, förtänksamhet, noggrannhet, samt stresstålighet är ledord. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter.

Jobbet att vara funktionsföreträdare innebär även ett stort antal resor, främst till Enköping, där mycket av funktionen samordnas på högre nivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

 C Ledsyst, Mj Tomas Lund, 2. Brigadstaben 070-688 58 31 alternativt SC, Övlt Stefan Eriksson 070-240 55 19


Fackliga representanter: nås via växel på 0500-465000.

OFR/O, Klas Ahlqvist OFR/S , Bengt Lindlöf SEKO-F, Lola Ahlgren SACO-F, Linnea Andersson


Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetsort i Skövde.

Tillträde enligt överrenskommelse dock senast 171101.

Välkommen med din ansökan senast 170831.
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan