Systemtekniker till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten

Systemtekniker till Skaraborgs flygflottilj, Såtenäs flygplats

 Vill du arbeta med komplexa system inom flera olika teknikområden? Är du analytisk och serviceinriktad? Tycker du det är spännande att sammarbeta för att hitta och lösa fel? Hos oss erbjuds du en möjlighet att arbeta och utvecklas i en spännande och stimulerande miljö.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker vid sambandstroppen har du tillsammans med dina kollegor ansvaret för att flottiljens och flygplatsens system är igång. Du kommer jobba med underhåll, installation, felsökning och konfiguration av bland annat nätverk, inflygningssystem, strömförsörjning, telefoni, samt radioutrustning. Genom att säkerställa tillgängligheten möjliggör du att strids-, transportflygplan och helikoptrar kan starta och landa. Arbetet med flygtrafikledningssystem ställer mycket höga krav på säkerhet och effektivitet.

Du kommer arbeta i en miljö där den senaste tekniken används och eftersom systemen hela tiden utvecklas kommer du få gå utbildningar för att kunna hålla dig uppdaterad och utöka din kompetens. Vi ser gärna att du under din anställning blir mycket kunnig inom ett eller flera områden.

Kvalifikationer

 • Relevant teknisk utbildning så som gymnasieutbildning med inriktning teknik, el, eller IT, eller motsvarande kunskaper      
 • B-körkort
 • Behärska teknisk engelska och svenska i tal och skrift
 • God fysisk status

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap inom nätverksteknik (routing och switching, Cisco CUCM, Windows Server, DNS)

 • Kunskap/erfarenhet inom IT-drift

 • Kunskap inom el, strömförsörjning och reservkraftsanläggningar (elbehörighet eller erfarenhet från arbete med el)

 • Kunskap inom radio och telekom (teleinfrastruktur, fiber)

 • Kunskap inom navigations och landningshjälpmedel
 • Kunskap inom meteorologisystem och sensorer
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom ett eller flera teknikområden och/eller drift av flygplatser
 • Genomförd värnplikt eller GMU

 • Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system

Personliga egenskaper

Du har ett genuint intresse för teknik och vilja att fördjupa dig inom ett eller flera områden. Du har förmåga att kunna ta egna initiativ samt vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Då arbetsuppgifterna kan variera behöver du vara flexibel och kunna jobba både självständigt och i grupp, även under stressade situationer. Ditt arbete medför kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad. Är du en person som vill ha roligt på jobbet och gillar teknik och utmaningar kommer du trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad på Skaraborgs flygflottilj, Såtenäs. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

 

Förfrågningar om tjänsten kan göras till chefen för sambandstroppen Hans Engström, 0510-47 71 47

Fackliga representanter

SEKO Magnus Krantz, 070-887 00 74

OF  Kenny Tinmark, 073-505 91 32

Försvarsförbundet Peter Fjällman, 076- 634 79 79

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 maj 2017
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan