Brigadtrafikpluton söker soldater ur GU 16/17

Om tjänsten

Brigadtrafikplutonens uppgift är att ansvara för trafiktjänsten i brigadområdet. För att underlätta andra förbands rörlighet ansvarar trafikplutonen bl.a. för vägmärkning, trafikreglering, lotsning och vägvisning. Då plutonen ofta är utspridd och löser uppgifter under lång tid, ställs krav på eget ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som trafiksoldat/MC-förare kommer att innebära att du i en grupp om 8 soldater märker väg, trafikdirigerar, lotsar förband och upprätthåller trafiksäkerheten. För att lösa arbetsuppgifterna är motorcykeln ditt främsta verktyg, vilket ställer ett stort krav på din förmåga att hantera den. Du kommer att lösa uppgifter både i grupp och i stridspar, vilket ställer krav på såväl initiativtagning som ansvarskänsla.

Kvalifikationer

  • Genomförd och godkänd GU alt. GMU + BFU
  • B-körkort

Meriterande

  • A-körkort
  • BE-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas som trafiksoldat/MC-förare är det viktigt att du har förmåga att självständigt kunna lösa uppgifter och kunna tempoväxla när det krävs. När du arbetar tillsammans med andra trafiksoldater krävs god initiativförmåga och stort ansvarstagande. Du är en lojal lagspelare med intresse för problemlösning, har god känsla för service och en vilja att lösa uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar på heltid, GSS/K, enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar. Nivå: OR 1-5.

Tjänsterna är placerade på Trafikpluton i 10.Logledningskompaniet, 1.Logistikbataljonen, Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa plutonchef Fk Max Andersson, tfn 073-444 91 71.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-F TrängR

De fackliga representanterna nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-01. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev och CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 maj 2017
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Trängregementet Skövde
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan