Dokumentations- och kvalitetsansvarig

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten, SFE
– Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Aktuellt ansvarsområde består främst av att ansvara för framförallt SAP-systemets (PRIO-systemets) dokumentation i form av kvalitetssäkring och stöd till projekt och förvaltning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerställa att dokumentationsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv i såväl projekt- som förvaltningslina
Skapa tydliga regler för versionsbenämningar, lagring av filer och dokumentation etc.
Du kommer också delta i verksamhetsutvecklingsprojekt, förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom förvaltningsorganisationen
Delta i PRIOs kompetenscenter (center of excellens) gällande dokumentationsfrågor
Driva och ansvara för mindre projekt

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete

Meriterande
ITIL-foundation certifiering
Erfarenhet inom IT-säkerhet
Erfarenhet av SolMan och SharePoint
Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer
Erfarenhet av förändringsledning

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är ordningssam, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning tom 2019-03-31.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Karin Björkström 072-350 84 28 eller avdelningschef Christina Olsson 070-512 05 58. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan