Hanterare sökes till 32. Underrättelsebataljon K3

Om tjänsten

Om enheten
32. Underrättelsebataljon är ett av Försvarsmaktens (FM) operativa förband specialiserat på inhämtning, sammanställning och analys av information om motståndaren. För att lösa förbandets uppgifter används olika sensorer samt inhämtningsdiscipliner. En av dessa är MPU, Militär Personbaserad Underrättelsetjänst och handlar huvudsakligen om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.

Om tjänsten
Vi söker dig som efter uttagning och utbildning kan arbeta med militär personbaserad inhämtning som hanterare. En vanligt förekommande arbetsuppgift som hanterare är att samverka med människor inom ramen för Försvarsmaktens insatser. Informationen bearbetas och delges till chefer på olika nivåer som stöd till deras planering och genomförande av egen verksamhet. Tjänsten innebär både enskilt arbete och arbete i grupp. Fysisk uthållighet är viktigt, men psykisk uthållighet med ett gott omdöme och samarbetsförmåga är ännu viktigare egenskaper.

Tjänsten ställer krav på deltagande vid insatser såväl nationellt som internationellt.

Typ av anställning
Tjänsten kan sökas av dig som är civil, officer eller soldat. Är du inte officer erbjuds du inledningsvis ett visstidskontrakt på sex år med möjlighet till förlängning (sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag).

Krav för anställning

-Svenskt medborgarskap
-Godkänd säkerhetsprövning med tillhörande registerkontroll
-Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg för internationell tjänstgöring
-Gymnasieexamen
-En sammanvägt godkänd fysisk förmåga och godkänd läkarundersökning
-B-körkort
-Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

-Tidigare utbildning och tjänstgöring inom Militär Aktiv HUMINT (eller motsvarande källdrivning)
-Erfarenhet av underrättelse-/säkerhetsarbete
-Militär och/eller civil utlandstjänstgöring
-Flerårig tjänstgöring inom Försvarsmakten
-God datorvana
-Relevanta civila akademiska meriter (ex. beteendevetenskap och IT)
-Språk (utöver svenska och engelska)

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, flexibel och prestigelös lagspelare som inte har problem att arbeta självständigt när det behövs. Du är kommunikativ, har hög social kompetens och du trivs med att arbeta analytiskt och strukturerat. Du kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Om du efter din ansökan går vidare i rekryteringsprocessen kallas du senast den 2017-07-21 till tester samt intervjuer enligt följande preliminära tider:

Test del A – två dagar i vecka 34 (2017) Här genomförs bl.a läkarundersökning, psykologintervju , fystester och säkerhetsprövning. Vid godkänt resultat på Test del A, kommer du att kallas till test del B – tre dagar i vecka 45 (2017)

Övrigt
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Arbetsort: Karlsborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Skriftlig ansökan ska vara oss tillhanda senast 2017-07-07

Vid frågor eller för mer information: k3-s2x-32undbat@mil.se

Fackliga representanter (nås via vxlnummer: 0505-45 10 00):
SEKO: Kenny Hägg, OFR/S: Britt-Marie Johansson, OFR/O: Mats Jansson

Fyll inte i det elektroniska ansökningsformuläret. Skicka istället din ansökan med post till:
Livregementets Husarer K 3
32. Undbat/S2X
PL 30
546 81 Karlsborg
Märk kuvertet med referensnummer ”Ansökan 1”

Välkommen med din ansökan!

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 juni 2017
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan