Underrättelsebefäl sökes till 32. Underrättelsebataljon K3

Om tjänsten

Om enheten
32. Underrättelsebataljon är ett av Försvarsmaktens (FM) operativa förband specialiserat på inhämtning, sammanställning och analys av information om motståndaren. För att lösa förbandets uppgifter används olika sensorer samt inhämtningsdiscipliner. En av dessa är MPU, Militär Personbaserad Underrättelsetjänst och handlar huvudsakligen om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.

Om tjänsten
Vi söker dig, som efter uttagning och utbildning, kan arbeta med militär personbaserad underrättelsetjänst som underrättelsebefäl (UndBef). Som UndBef är du inhämtningsansvarig och på så sätt motorn i inhämtning, bearbetning och delgivning till chefer på olika nivåer. I dina arbetsuppgifter ingår att samverka med människor inom ramen för Försvarsmaktens insatser. Du deltar även i det interna stabsarbetet med IT- och säkerhetstjänst och kan leda eller delta i metod- och verksamhetsutvecklingsarbetet som kontinuerligt bedrivs på enheten. Arbetet kräver uthållighet och noggrannhet. Tjänsten innebär både enskilt arbete och arbete i grupp.

Typ av anställning
Tjänsten kan sökas av dig som är officer OR 6 – OF 1.

Krav för anställning
-Svenskt medborgarskap
-Godkänd säkerhetsprövning med tillhörande registerkontroll
-Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg för internationell tjänstgöring
-Gymnasieexamen
-En sammanvägt godkänd fysisk förmåga och godkänd läkarundersökning
-B-körkort
-Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer
-Tidigare arbete i underrättelsebefattning
-Tidigare utbildning och tjänstgöring inom Militär Aktiv HUMINT (eller motsvarande källdrivning)
-Militär och/eller civil utlandstjänstgöring
-Flerårig tjänstgöring inom Försvarsmakten
-God datorvana
-Relevanta civila akademiska meriter (ex. beteendevetenskap och IT)
-Språk (utöver svenska och engelska)
-Fysik och psykisk uthållighet

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ och har hög social kompetens. Du kan hantera stora mängder med information genom att skapa dig en översikt, peka ut avvikelser och andra viktiga detaljer. Du har en hög grad av integritet och kan självständigt, men även i nära samarbete med andra, kunna lösa komplexa frågeställningar. Du har en förmåga att se saker och ting i ett vidare perspektiv. Du kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Om du efter din ansökan går vidare i rekryteringsprocessen kallas du senast den 2017-07-21 till tester samt intervjuer enligt följande preliminära tider: Test del A – två dagar i vecka 34 (2017) Här genomförs bl.a läkarundersökning, psykologintervju , fystester och säkerhetsprövning. Vid godkänt resultat på Test del A, kommer du att kallas till test del B – tre dagar i vecka 45 (2017)

Övrigt
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Skriftlig ansökan ska vara oss tillhanda senast 2017-07-07

Vid frågor eller för mer information: k3-s2x-32undbat@mil.se

Fackliga representanter (nås via vxlnummer: 0505-45 10 00):
SEKO: Kenny Hägg, OFR/S: Britt-Marie Johansson, OFR/O: Mats Jansson

Fyll inte i det elektroniska ansökningsformuläret. Skicka istället din ansökan med post till:

Livregementets Husarer K 3
32. Undbat/S2X
PL 30
546 81 Karlsborg
Märk kuvertet med referensnummer ”Ansökan 2”

Välkommen med din ansökan!

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 juni 2017
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan