13. Säkerhetsbataljon söker ställföreträdande plutonchef Stab/tross

Om tjänsten

13.SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de 5 generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

Stab och trosspluton vid 133.Stab/funktionsskvadron betjänar bataljonsstaben vid 13.Säkerhetsbataljon.

Befattningen ställföreträdande plutonchef vid stab och trosspluton innebär:

 •   Ansvara för plutonens materiel
 •   Stödja plutonchefen i planering av övningar och utbildning
 •   Ansvarig för lednings och sambandssystemen vid plutonen
 •   Utbilda i sambands och stabstjänst
 •   Beredd ingå i nationella eller internationella insatser

Krav för tjänstgöring

-  Svensk medborgare

-  Specialistofficer, OR6- 7 inom ledning- samband

-  Körkort B

-  Inga allergier, alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering.

-  Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-  Godkänt på fysiska tester

Meriterande för tjänsten

-  Tjänstgjort i en motsvarande befattning

-  Militära förarbevis terrängbil, lastbil

Upplysningar om tjänsten med mera

Sista ansökningsdag är 2017-06-29.

Bifoga CV och personligt brev till ansökan.


Den aktuella tjänsten är placerad i OR6. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde. Tjänsten har arbetsort Kungsängen.

För ytterligare frågor kring befattningen, kontakta:

Håkan Kindlund, plutonchef, tel: 070-332 32 83. Fackliga representanter kan nås genom växel 08-584 540 00. OFR/O Johan Hamlin, Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson och SEKO Tomas Klasson.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan