Stf Sektionschef UtbS, LogS

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, LogS, utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 60 st officerare och civila.

På utbildningssektionen arbetar 20 personer som huvudlärare, lärare och kurschefer. Sektionen ansvarar för grundläggande officers- och specialistofficersutbildning för blivande logistiker i FM. Sektionen genomför också yrkes- och befattningskurser med inriktning mot logistikledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med sektionschefen planera, leda och följa upp sektionens verksamhet. Utifrån bakgrund/erfarenhet/kompetens kan en av dina arbetsuppgifter vara att ansvara för ett specifikt område, såsom exempelvis VFU-samordning. Du kommer även att delta i projekt och arbetsgrupper som berör dina arbetsområden.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer, OF 2-3 alt OR 8
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av utbildning på akademisk nivå / alt egna studier
 • Erfarenhet av FM utbildningsprocess
 • Kunskap om logistik på taktisk nivå
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av utbildning av logistik/tross förband
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som ställföreträdande sektionschef tycker du om att ta ansvar, är tydlig och handlingskraftig. Samtidigt är ödmjukhet, flexibilitet och anpassningsförmåga till nya arbetsuppifter en självklarhet. Du har god samarbetsförmåga och är positiv i ditt förhållningssätt, vilka är viktiga egenskaper för att stödja chef, medarbetare och verksamhet. Ditt intresse för utbildning och utveckling därutav, präglar ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på Utbildningsektionen, FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Chef UtbS, mj Rickard Carlsson, tfn 070-680 1390.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga företrädare

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-S TrängR

De fackliga företrädarna nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan