IT-tekniker till FMTIS

Om tjänsten


Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker IT-tekniker (befattningsnamn Driftingenjör IT)

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Drift och underhåll av Försvarsmaktens IT system
Genomföra felsökning och analys i IT-driftmiljö
Driftsätta och konfigurera IT-system, IT-utrustningar, kommunikationsutrustningar och säkerhetsprodukter
Användarsupport
Ta fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner inom eget ansvarsområde

Kvalifikationer

 • Eftergymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara
 • Lägst körkort *B***

Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och -infrastruktur
 • ITIL-utbildning

Personliga egenskaper
Du är öppen och social, men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Såtenäs.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Avdelningschef Anette Karlsson, 0510 – 47 72 53, 0708 – 87 00 90

Fackliga representanter
OFR/S, Clarence Arnstedt  
SACO Försvar, Mika Laitainen 
SEKO Försvar, Hans Monthan 
OFR/O, Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2016-06-30. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan