Teletekniker Radio till FMTIS

Om tjänsten


Vi söker en teletekniker med inriktning mot Radio till FMTIS GE Norr med placering i Luleå.

Enheten består av 90 anställda med uppgift att stödja Försvarsmakten i regionen med ledningsteknik. I Luleå är för närvarande 27 personer anställda. Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av arbete med förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens flygradiosystem. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norrland vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer. I tjänsten igår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med El/Teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
 • Körkort lägst B.
 • God fysik.
 • Tjänsten kräver arbete på hög höjd.

Meriterande

 • Kunskaper i Windows samt god PC-vana.
 • Eftergymnasial utbildning inom Tele/It.
 • Erfarenhet/kunskap samt ett genuint intresse inom området telekommunikation och radio system.
 • Erfarenhet av att arbeta på höga höjder. Tjänsten ställer krav på arbete i master och torn.

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, god samarbetsförmåga, serviceinriktad, har en teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i befintligt arbetslag.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av
Avdelningschef: Lars Malmström 0920-23 47 70, 070-680 13 36
Sektionschef: Anders Lampinen 0920-23 41 72, 070-223 50 38

Fackliga företrädare
Arnstedt, Clarence OFR/S , 013-284 544
Laitanen, Mika SACO, 010-823 21 50
Monthan, Hans SEKO , 08-788 90 03
Håkan Larsson OFR/O, 019-393 085

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-20.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juni 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan