13.Telekrigbataljonen söker sambandsgruppchef

Om tjänsten

13. Telekrigbataljonen är ett insatsförband som opererar på det elektroniska slagfältet både nationellt och internationellt. Genom tekniska sensorsystem bedrivs inhämtning av information om motståndaren. Bataljonens uppgift är även att störa kommunikationen för motståndaren i syfte att försvåra ledningen av motståndarens förband. Genom bearbetning av informationen omvandlas informationen till underrättelser som är viktiga för högre chefers beslutsfattning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Sambandsgruppchefen leder en grupp vars huvudsakliga uppgift är ansvara för sambandet mellan inhämtande enheter, dess kompaniledning och övriga bataljonen till stöd för förbandets underrättelseproduktion.

Sambandsgruppen är liten till antalet individer och har komplexa uppgifter inom flertalet sambandsgrenar. Som chef för denna grupp behöver du besitta djupa kunskaper inom funktionen samtidigt som du leder specialister inom delområden där du själv delvis saknar kompetens.

Befattningen är placerad vid 13.telekrigbataljonen. Verksamheten bedrivs fältnära och dess karaktär ställer höga krav på din integritet samt ditt psykiska och fysiska stridsvärde.

Formella krav

Svenskt medborgarskap

Fullgjord värnplikt/grundläggande militär utbildning

Genomförd och godkänd av FM säkerhetsprövning (genomförs vid uttagningstester) samt genomförd och godkänd registerkontroll.

Speciallistofficersutbildning(SOU/ASOU) med inriktning ledning/samband.

Körkort B.

Önskvärda kvalifikationer

Utbildning inom transmissionsteknik.

Utbildning inom nätverksteknik.

Högre körkortsbehörigheter.

Meriterande

Systemadministration LAN

DNS Systemadministration, Allmän

Färdigheter i Färist och/eller PGAI

Färdigheter i Satcom

Färdigheter i Radiolänk

Färdigheter i IP-baserad radio

FMLS IO14 sambandsenhet

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten är självgående problemlösare som brinner för sambandstjänst och levererar även då förutsättningarna inte optimala. Då du kommer arbeta i tekniskt komplexa miljöer där varje friktion kan ge upphov till flertalet följdfel är ditt strukturerade arbetsätt vad som ger dig uthållighet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Maila dina frågor till förbandet på epostadress ledr-tkbat-s1@mil.se

Märk ditt mail Annons Sambandsgruppchef.

Fackliga respresentanter

OF Ekg Magnus Johansson

SACO Carl-Johan Pettersson

OFR/S Inge Bäcklin

SEKO Lars Lindell

Samtliga nås på tfn nr: 0171-157000

Övrigt

 • Anställningen är en tillsvidareanställning

 • Arbetsort Enköping

 • Tillträde efter överenskommelse

 • Befattningsnivå OR6

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester under två dagar

För att din ansökan skall behandlas skall följande underlag bifogas;

 • CV

 • Personligt brev

 • Välliknande foto

 • Referenser (minst 2)

 • Gymnasiebetyg

 • Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser

 • Kopia av körkort

Som sökande till denna tjänst är du långsiktigt inställd på tjänstgöring vid 13. Telekrigbataljonen.

Sista datum för ansökan

2017-09-30


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan