111. Ledningsplatskompaniet söker informationssystemdriftassistent (ISDA) till Kärnnodsgrupp på Stabspluton

Om tjänsten

 111. Ledningsplatskompaniets uppgift är att upprätta och underhålla ledningsplats åt en brigadstab. Stabsplutonen är en av de ingående delarna i ledningsplatskompaniet. Stabsplutonen ansvarar för upprättande samt underhåll av stabsplatsen och dess ledningsstödssystem.

Kärnnodsgruppen är en av flera grupper i stabsplutonen. Förutom kärnnodsgruppen så består stabsplutonen, av stabs-, sambands- och kompanistabsgruppen. Varje grupp har skilda uppgifter och ansvarsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för Kompanistabsgruppen:

Kärnnodsgruppen driftsätter och ansvarar för informations- och ledningstödssystemen på ledningsplatsen. Som en soldat ur kärnnodsgruppen (ISDA) är ditt främsta arbetsområde datakommunikation, innefattande bland annat IP-baserad kommunikation, informationssystem och kryptosystem. I gruppens tekniska del av arbetet uppkommer det en mängd olika problem och utmaningar som du med din grupp måste lösa för att ledningsstödsystemen ska fungera.

Du skall som ISDA även antingen framföra eller bemanna terränggående fordon, framförallt lastbil, som förare, signalist eller kulspruteskytt.

I den dagliga tjänsten på förbandet så läggs stor del av tiden på att kompetensutveckla personliga färdigheter samt att upprätthålla och utveckla plutonens materiel och arbetsmetoder. För kärnnodsgruppen innebär det specifikt att gå kurser och utbildningar inom IT.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som ISDA har god teknisk förståelse, har god datavana, är självgående och problemlösande. Det är även viktigt att du som ISDA är stresstålig, har lätt att arbeta i mindre grupper och är kreativ i lösande av uppgifter. Då tjänsten i flera avseenden är fysisk så bör du ha ett intresse av träning och hälsa.

Generella krav:

Svensk medborgare

Normal syn och hörsel

9.3 Beeptest

175p Multitest

Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk läkarundersökning

Godkänd säkerhetsprövning

Godkänd GMU eller värnplikt/GU

Meriterande:

B-körkort

C-körkort/Förarbevis på lastbil

Militära förarbevis

Övriga förarbevis

Varaktighet/Anställning:

Tillsvidare tidsbegränsad anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort är Enköping

Tillträde enligt överenskommelse

Lön:

Grundlön mellan 18000-18800 + rörligt tillägg

Ansökningsperiod:

20170613-20170813

Att bifoga:

Personligt brev

CV & referenser

Intyg på betyg och utbildningsbevis

Kontaktuppgifter:

Kn Mathias Franzén 073-362 87 81

1.Serg Henriksson 070-557 20 68

Facklig representant:

Magnus Johansson, OFR/O, 070-359 82 50


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan