Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker vikare till testassistent

Om tjänsten


Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och avlar samt dresserar tjänstehundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en vikarie till testassistent med option på tillsvidareanställning med placering vid FHTE och dess avelsavdelning i Märsta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Administrera avdelningens testverksamhet av hundar ur avelsprogrammet.
Biträder testledaren i samband med tester.
Utför transporter av hundar i samband med test samt hjälpa till vid övrigatransporter.
Handlägger hundärenden.

Kvalifikationer
Administrativ utbildning/yrkesmässigt administrativt arbete.
B-Körkort.
Dokumenterad yrkesmässigt arbete med hund.
God datavana, Microsoft Excel och Word.

Meriterande
Dokumenterad utbildning i hundars mentalitet.
Militärt förarbevis minibuss.
Internationell erfarenhet av tjänstehundsverksamhet.
Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta/kontakt med andra. Du är prestigelös och har en god analytisk förmåga samt är mycket stresstålig. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten
Chef Avelsavdelningen FHTE, Lars Åhman, 0620-810 17.
Testansvarig FHTE Pierre Wahlström, 070-605 94 53.

Facklig företrädare
OFR/O-Johan Hamlin
SACO- Catarina Malmrot
SEKO-Thomas Klasson
OFR/S-Madeleine Daleo
Samtliga nås via vxl.nr 08-584 540 00.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tjänsten omfattar 100 % tjänstgöring och en del av tjänsten såsom lämplighetstester, övningar och utbildningar genomförs på andra platser i landet vilket innebär mycket resande (tjänsteresor).
Arbetstider enligt schema mellan 07.00-20.00. Normalt 40 timmars arbetsvecka.

Sista ansökningsdag: 2017-07-31. Bifoga förutom ditt personliga brev samt CV även namn på två referenter. Ansökningshandlingar återsänds ej.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2017
  • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan