13.Säkerhetsbataljon söker Sektionschef S3 (OF 3)

Om tjänsten

13.SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och skall vara berett att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de 5 generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. 

13. Säkerhetsbataljon rekryterar nu Sektionschef till genomförandesektionen S3

Genomförandesektionen ansvarar för planering och genomförande av insatser och produktionsverksamhet. Härvid ingår samverkansuppgifter vid högre staber samt ett nära samarbete med såväl andra funktionsförband som egna direkt underställda chefer. Sektionens roll vid insatsverksamhet är planering, genomförande och erfarenhetshantering. Härmed är sektionen drivande i bataljonens utveckling.

I rollen som chef för genomförandesektionen bör du ha en god förmåga att strukturera och fördela arbetsuppgifter, vara flexibel och då förutsättningar snabbt skiftar och beslut måste fattas på kort varsel samt ha en god inlärnings- och social förmåga. I urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper där vi gärna ser att din personlighet präglas av samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet. Du har hög integritet, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Som person är du självgående och drivande. 

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete på högre stab

- Erfarenhet av arbete i ISR-miljö.

- Erfarenhet av arbete på vid funktionsbataljon (13.Säkerhetsbataljon, 32.Underrättelsebataljon, 13.Telekrigbataljon)

- Erfarenhet av arbete vid Jägar- eller Säkförband.

Generella krav för anställning:

* Svensk medborgare

* Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

* Officersexamen

* Körkort B

Upplysningar om tjänsten

Den aktuella tjänsten är placerad i OF 3 och stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde. Tjänsten har arbetsort Kungsängen.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

För ytterligare frågor kring befattningen, kontakta Personalchef kn Michael Bergqvist, tel: 08-584 540 00 

Din skriftliga ansökan skall innehålla:

- Personligt brev

- CV

- Referenser

Vi emotser din ansökan senast 2017-08-04

Facklig representanter kan nås genom växel 08-584 540 00. OFR/O Johan Hamlin, Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson och SEKO Tomas Klasson.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 juni 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan