Helikopterflottiljen söker en Planeringsingenjör (PI) vid Flygsystemsektionen (FSS), Malmen.

Om tjänsten

Rollen som Planeringsingenjör (PI) är organisatorisk placerad på Helikopterflottiljens (andra) 2.Helikopterskvadron i Linköping och riktad mot helikopter 15 (HKP15/AW109). Rollen ingår i funktionen Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL, motsvarande CAMO) som leds av Teknisk Chef Helikopter (TCM-HKP) i flottiljstaben.

Planeringsingenjör (PI) ansvarar i huvudsak för underhållsbevakning och beställning av flygunderhåll och har ansvaret att med stöd av serviceansvariga bevaka driftuttag i förhållande till slitplaner och beläggningsplaner. Planeringsingenjören ansvarar även för att bevaka tjänsteleveranser från FMV avseende planering och efter denna planering styra operatörens nyttjande av systemet.

Arbetsuppgifter:
•Ger kvalificerat planerings och åtgärdsstöd inom aktuellt materielsystem till förbanden för att utföra internt förebyggande underhåll.
•Stöder förbanden med analys av data från driftuppföljningssystem.
•Samverkar med Serviceansvarig inom insatsförbanden.
•Samverkar med Resursledaren om behov av externt underhåll.
•Initierar, bereder samt producerar underhållsplanering för att upprätthålla fortsatt luftvärdighet hos materielen i bruk.
•Kontrollerar driftsättning av hkp efter basunderhåll, övervakar leveransgenomgång och utför driftsättningskontroll.

Kvalifikationer:
•Minimum 2 års erfarenhet av arbete med militär (eller civil) ledning fortsatt luftvärdighet (CAMO).
•Relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning (systemingenjörsutbildning/högskoleingenjör/civilingenjör) eller minimum 4 års erfarenhet av arbete med militär (eller civil) ledning flygunderhåll och minst flygtekniker nivå B1/B2 eller motsv. civil nivå.

Meriterande:
•Utbildning och erfarenhet mot HKP15 (AW A109).
•Utbildning och erfarenhet mot annat flygsystem.
•Utbildad på något inom Försvarsmakten förekommande flygdriftsdatasystem (FENIX, ARM, GDU, PRIO).
•Erfarenhet av arbete med FM LFL och FM Flygoperatör procedurer.
•God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på noggrannhet och då tjänsten innebär samverkan både inom och utom egen organisation, krävs att den sökande har fallenhet för samarbete. Även förmågan att självständigt driva frågor inom ansvarsområdet och därmed kunna arbeta under egenansvar, är viktiga egenskaper. God organisationskännedom (FM/FMV/militär industri) är ett plus vid drivandet av många frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: C FSS Linköping, Jenni Almlöf, tfn: 076-636 78 33 eller Tjf PI Helikopter 15 Linköping, Dennis Matsson, tfn: 076-809 96 27

Övrigt
Arbetsort: Linköping
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Läkartester och fys-tester kommer att ingå som en del i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV samt ansökningsbrev. Sista ansökningsdag är 2017-08-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 augusti 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan