Markstridsskolan (MSS) söker en stf sektionschef (plutonchef) på SOU-avdelningen.

Om tjänsten

Vill du vara med och utbilda, vara ett föredöme för yngre kollegor, och få möjlighet att utveckla dig själv och din kompetens?

Markstridsskolan söker nu dig som vill ta nästa steg i karriären.

Sökande enhet:

MSS har tre enheter, utbildningsenheten, träningsenheten och utvecklingsenheten. Utbildningsenheten, vilken är MSS största, söker nu en stf sektionschef på SOU-avdelningen. Sektionen sorterar under C SOU-avdelningen i utbildningsenheten. Avdelningens organisationsstruktur kan skifta mellan åren beroende på vilken numerär som genomför utbildningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att biträda vid ledningen av sektionens arbete med att utbilda kadetter som genomgår sin grundläggande officersutbildning (SOU och ROU).

Kvalifikationer:

 • Genomförd officersutbildning
 • Tjänstgjort på mekaniserat/motoriserat/Lätt-skyttekompani.
 • Körkort för personbil är ett krav (B-körkort).

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet som stf plutonschef/plutonchef.
 • Utlandstjänstgöring.
 • Pedagogisk utbildning.
 • FUSA-utbildning.

Personliga egenskaper:

 • Dina personliga egenskaper bör kännetecknas av ett gott ledarskap med en utvecklat god pedagogisk ådra.
 • Du har ett gott sinne för och kan utbilda på stridsteknik/taktik inom kompaninivån.
 • Du är utåtriktad och arbetsvillig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chefen för SOU-avdelningen mj Mikael Frisk FTN 013-19 51 00 Mobil: 070-592 50 24

Fackliga representanter OFR/O Kn Stefan Ohlson 013-19 51 03 Mobil: 070-302 40 06

Övrigt:

Arbetsort: KVARN.

Beräknat startdatum/tillträde: snarast

Befattningsnivå: OR 6-7

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning.

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Primär målgrupp: Yrkesofficer. Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2017
 • Plats: Kvarn, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan (MSS) Skövde/ Kvarn
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan