Arbetsmiljöingenjör till Försvarshälsan Berga

Om tjänsten


Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Haninge Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Uppsala, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Vid Haninge Garnison finns bland annat första amfibieregementet och fjärde sjöstridsflottiljen:
Amfibieregementet verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare, amfibiesoldater och sjömän har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.
Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med en verksamhet som är inriktad mot att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad sjöstrid. Flottiljens ledningsstab, tio fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och upprätthåller beredskap med sjömän och officerare för att genomföra insatser, både nationellt och internationellt.

Som arbetsmiljöingenjör arbetar du med arbetsmiljö och hälsa i en intern företagshälsovård som är specialist på Försvarsmaktens verksamhet. Hos oss kommer du att arbeta med arbetsmiljön för våra förband i Haninge Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • ta fram förslag till arbetsmiljöförbättringar med hjälp av mätningar och utredningar
 • utveckla förbandens systematiska arbetsmiljöarbete
 • vara expertresurs i olika utvecklingsprojekt samt utreda incidenter och avvikelser
 • stödja chefer och andra funktioner med arbetsmiljöansvar
 • ta fram och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar och informationer

Kvalifikationer

 • Arbetslivsinstitutets arbetsmiljöingenjörsutbildning alternativt KTH:s magisterprogram Teknik, hälsa och arbetsmiljöutveckling eller annan jämförbar utbildning
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med arbetsmiljö inom både fysisk samt organisatorisk/social arbetsmiljö.
 • Tjänstgjort på en företagshälsovård eller motsvarande.
 • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Tjänsten ställer höga krav på initiativförmåga, samt att du har lätt för att samverka med chefer, kollegor och medarbetare. Du är självständig och drivande, men också lyhörd med förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetstid:
Heltid 100 %. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.  
Placering: Berga, men verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband förekommer vid behov.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Kontakt
För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta:
Marcus Westin Platschef, Försvarshälsan Berga, 0709-64 80 85
Anna-Lena Olsson, Leg. sjukgymnast/Ergonom Försvarshälsan Berga, 070-343 04 85
Kontaktpersonerna finns tillgängliga från och med 14 augusti.

Facklig kontakt
SACO Björn Westerdahl
SEKO Claes Hallin
Försvarsförbundet, Johan Strömberg
OFR/O, Johan Hamlin  
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 augusti 2017
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan