Skaraborgs Regementet söker officerare till 18 SG med placering på Gotland

Om tjänsten

Officerare till 18 SG på Gotland

18 Stridsgruppen är en ny del av Skaraborgs Regemente med lokalisering till Gotland.

Vi är mitt inne i uppbyggnadsfasen av förbandet och söker nu yrkesofficerara på Bataljon-kompani- plutons- och gruppnivå till 18 Stridsgruppen.

Du kommer tillsammans med övriga i Stridsgruppen vara med att utveckla förbandet och dess verksamhet på Gotland.

Under kommande år kommer verksamheten att bedrivas i både Skövde och på Gotland. Basen för verksamheten är Gotland från sommaren 2017.

Exempel på uppgifter:

Deltaga i övnings och utbildningsverksamhet inom eget förband eller stab. Genomföra och vara delaktig i de löpande uppgifterna som åläggs oss inom ramen för såväl produktion som skarp verksamhet för krigsförbandet.

Vi söker på bred front och försöker passa in dina kompetenser och tidigare erfarenheter mot en lämplig befattning inom Stridsgruppen och dess ingående enheter.

Krav för befattningen

Officers examen alternativt specialistofficers examen. 

Reservofficer idag eller f d yrkesofficer.

B-körkort

Önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet från tjänstgöring inom mekbataljon. 

Vi letar särskilt efter personal med Strv och eller Strf, LVKV eller teknisk bakgrund.

Erfarenhet av tjänstgöring på ledande befattning.

Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom strid med mekaniserade förband.

Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

God fysisk status.

Personliga egenskaper

Som chef måste du vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, rådgivande, drivande, utvecklingsorienterad, analytisk, god påverkansförmåga samt skicklighet.

Då tjänsten kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Gotland. Men tjänstgöring i Skövde förekommer.

Övrigt

Välkommen med Din ansökan senast 2017-08-27. Bifoga personligt brev, där Du beskriver hur Du motsvarar efterfrågade

kompetenser tillsammans med Ditt CV. Observera att uttagning sker fortlöpande under ansökningstiden utsträckning.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Mj Per Wallin tfn 010-826 75 75

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-46 50 00

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2017
  • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan