Lärare i Säkerhetstjänst

Om tjänsten


FMUndSäkC söker nu en lärare säkerhetstjänst med inriktning säkerhetsunderrättelsetjänst, till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning.

Sökande enhet: Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala.

Aktuell befattningär en OR8-befattning som är placerad vid Säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst.    

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som kurschef och lärare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja Försvarsmakten med utbildning av säkerhetsunderrättelsepersonal, säkerhetschefer och IT-säkerhetschefer vid YBK för nationell och internationell verksamhet. Detta genomförs genom planering, genomförande och efterarbete av kurser. Du kommer också att delta i utvecklingen av säkerhetstjänstutbildning inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer
Du är specialistofficersutbildad eller officersutbildad alternativt motsvarande civil utbildning/erfarenhet inom säkerhet/it-säkerhet. Du har genomgått utbildning för säkerhetsunderrättelsepersonal vid FMUndSäkC eller har motsvarande kunskaper. Du har tjänstgjort i säkerhetsunderrättelsebefattning på central nivå eller regional nivå.

Meriterande
Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK), utbildning inom pedagogik samt lärarerfarenhet är meriterande.  Andra meriterande meriter är  nationell eller internationell tjänstgöring inom säkerhetstjänst eller underrättelsetjänst samt om du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Tjänsten innehåller både administrativ och praktiskt arbete. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för studenterna. Såväl teoretiska som praktiska moment förekommer. Struktur och noggrannhet är andra egenskaper som värderas högt när arbetet handlar om att vara med och utveckla säkerhetstjänsten i Försvarsmakten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Nina Oscarson, C Säkerhetsavd , tel 073-023 30 63
Joakim Sandvold, lärare Säk, tel 070-245 69 01
Jeanette Borén, HR-chef, tel 070-384 55 56

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 november 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan