K 3 söker logistikofficer till regementets logistikavdelning (G4)

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv. Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en luftburen bataljon och en underrättelsebataljon. Den luftburna bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola (FÖS), samt Örebro Värmlandsgruppen (ÖVG) som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län. K 3 har ansvar för flygningar med UAV, obemannade luftfarkoster och all militär fallskärmstjänst.

Logistikavdelningen

Logistikavdelningen i regementsstaben har det huvudsakliga ansvaret för att planera, leda och följa upp logistiken vid regementet i syfte att stödja förbandsproduktion, upprätthållande av beredskap och insatser.

I rollen som logistikofficer vid logistikavdelningen kommer du arbeta inom ett brett område som kräver stort ansvarstagande och en hög grad av självständighet i lösandet av dina uppgifter. Du kommer ha ett brett kontaktnät både inom och utom Karlsborgs garnison. Din roll är att tillsammans med övriga inom logistikavdelningen säkerställa tillgången på materiel för de olika enheterna på K 3.

Tjänsten som logistikofficer är placerad i nivå OR7.

Tjänsten innebär att du kommer krigsplaceras i regementets stabsfunktion som ingår i garnisonens depåorganisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödjer logistikchefen i planerings- och logistikprocesser.

 • Företräda funktionen i olika projekt (ex. insatsplanering nationellt och internationellt).

 • Materielplanera och följa upp aktuellt materielläge inom regementet.

 • Genomför logistikuppföljning inom övningsverksamheten.

 • Sammanhåller ammunitionsförsörjning inom K 3.

 Kvalifikationer

 • Erfarenhet och grundläggande kunskap inom Försvarsmaktens logistik- och materielprocesser.

 • Mycket god förmåga att hantera Officeprogrammen.

 • B-Körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och social kompetens då du i rollen samverkar med en mängd individer och aktörer på olika nivåer.

Meriterande

 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning och materielplanering.

 • Tidigare tjänstgöring i logistikbefattning på bataljons- eller regementsnivå.

 • Logistikutbildningar (genom ex. TrängR/ LogS, MHS K/ ManE, FHS).

 • Kunskaper i aktuella stödsystem (ex. PRIO, LIFT, IOR).

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2017-12-01.

Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Arbetsort: Karlsborg

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

K 3, C G4, Henrik Claësson 0505-45 10 00.

K 3, G1, HR Generalist Jonathan Nygren 0505-45 10 00.

Med anledning av semester v.27-31 kommer det ej finnas möjlighet att få upplysningar om tjänsten under denna period.

Fackliga representanter:

OFR/O Eva Härnqvist/Mats Jansson 0505-45 10 00

SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-20.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 juni 2017
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan