Hoppmästare till Livregementets Husarer, K 3

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som hoppmästare ansvarar du för trupp i samband med fallskärmsfällning avseende förberedelser och genomförande tillsammans med andra hoppmästare samt flygplansbesättning i aktuellt flygplan. I fallskärmstjänsten ingår att utbilda i och genomföra byggande av materielkollin och att, tillsammans med aktuell besättning, genomföra fällning av dessa.

Du ska som instruktör utbilda i fallskärmstjänst. Detta innebär att du ska vara aktiv hoppare på aktuella fallskärmssystem.

Jobbet innehåller mycket resor både inrikes och utrikes och kan komma att omfatta utlandstjänst.

Kvalifikationer

 • Vara anställd vid Försvarsmakten
 • Svensk medborgare
 • Officer lägst OR6 nivå
 • Körkort B
 • God fysisk status

Meriterande kvalifikationer

 • Aktiv hoppare på något fallskärmssystem och i synnerhet Försvarsmaktens system

Personliga egenskaper

Tjänsten innehåller mycket samverkan med andra organisationer och människor samt ledarskap då man som hoppmästare är den som leder förberedelse och genomförande av fällning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.

Övrigt

 • Anställningen är en tillsvidareanställning.
 • Befattningen är placerad vid Specialförbandens Fallskärmsskola (SFS), på Livregementets Husarer K 3. Befattningen lyder under hoppmästardivisionschefen som i sin tur lyder under chefen SFS.
 • För att påbörja anställning ska du ha en godkänd säkerhetsprövningsintervju, en uttagning med yrkesinriktad intervju och ett psykologsamtal samt läkarundersökning. 
 • Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mj Henrik Junggren tfn 0708-715759 eller HR Generalist Sofia Borg tfn 0505-451000.

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Josefina Åsemyr/Fredrik Eklind, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2017
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan