Tillståndshandläggare till Genomförandeavdelningen

Om tjänsten


Genomförandeavdelningen (J3) inom Insatsledningens insatsstab är organiserad inom Högkvarteret. Vid J3 finns fyra stycken sektioner varav en är J3 Tillstånd.

J3 Tillstånds huvuduppgift är att ansöka om diplomatiska tillstånd i andra länder samt handlägga och fatta beslut om tillträde till svenskt territorium för militär personal, statsfartyg, statsluftfartyg samt militära fordon från andra länder. J3 Tillstånd är även remissinstans åt regeringen i de tillståndsärenden där regeringsbeslut krävs.

Sektionen söker en civilanställd tillståndshandläggare för handläggning av diplomatiska tillstånd både till och från svenskt territorium.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansöka om diplomatiska tillstånd till andra länder samt handlägga ansökningar om tillträde till svenskt territorium.
 • Leda utbildningar både internt inom Försvarsmakten samt externt mot andra myndigheter om tillståndshantering.
 • Föra statistik över verksamheten.
 • Vara kontaktyta mot ambassader, myndigheter samt regeringskansliet i tillståndsärenden.

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen inom det samhällsvetenskapliga området eller jämförbar kompetens.

Meriterande

 • God datorvana.
 • Erfarenhet av handläggartjänst inom statlig myndighet kan vara meriterande.
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Noggrann, strukturerad och säkerhetsmedveten.
God analytisk förmåga och förmåga att sätta sig in i komplexa sammanhang.
Dokumenterat god samarbetsförmåga.
Stresstålig.
Förmåga att arbeta självständigt.
Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placering: Tjänsten är placerad vid Högkvarteret på Lidingövägen i Stockholm.
Tillträde: Omgående.
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Viss jourverksamhet kommer att förekomma.Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till sektionschef Erik Lindmark, tfn 08-788 72 20, (erik.lindmark@mil.se).

Fackliga kontaktpersoner vid HKV
SACO Camilla Robertsson, tfn 08-788 75 00
TCO/Försvarsförbundet Pia Almström, tfn 08-788 75 00
SEKO/HKV Hans Montan, tfn 08-788 75 00
OFR/O Arne Nilsson tfn 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-07-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan