FÖRSVARSMAKTEN söker följande personal med placering vid Norrbottens flygflottilj/F 21 i Luleå

Om tjänsten

Ledig befattning som Sambandsbefäl (OR6-7) vid Norrbottens flygflottilj

Arbetet som sambandsbefäl vid flottiljstabens avdelning för sambands- och informationssystemtjänst (A6), är utmanande med stor variation och ställer krav på personer som kan jobba självständigt under stort ansvar.

Arbetet är i huvudsak ett administrativt jobb inom stabstjänst, men omfattar även rollen som utbildare och stöd till att skapa förutsättningar för drift och underhåll inom SIS. Då flottiljen har mobil kapacitet att upprätta flygbas såväl nationellt som internationellt, under fältmässiga förhållanden, ställs krav på god fysik och regelbundna fysiska tester genomförs.

Befattningen som sambandsbefäl kräver fortlöpande vidareutbildning.

Arbetet omfattar:

 • Krigs- och övningsplanering inom sambands- och informationssystemstjänst

 • Planering av förbandets nyttjande av RAKEL

 • Handläggning i ärenden kopplat till tekniska utrustningar som finns runt en flygplats där bl.a. IT-system, flygtrafikledningssystem, strömförsörjningssystem mm ingår

 • Lärarroll inom sambands- och informationssystem

 • Lärarroll inom signalskyddstjänst

 • Utbildning på annan ort samt resor i tjänsten både in- och utrikes

 • Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader

 • Uppföljning av teknisk dokumentation

 • Att du ingår i flygvapnets krigsförband som stabsmedlem


Kvalifikationer:
Befattningen är en militär befattning och du som söker ska vara specialistofficer (OR 6-7) alt. officer (OF 1-2).

Önskvärda meriter:
En bakgrund inom Flygvapnet är önskvärt men inte ett krav. Vi söker dig med en bakgrund inom sambands- eller ledningssystemsområdet, men är även intresserade av medarbetare med kvalifikationer eller yrkeserfarenhet inom teknikområdena data, tele och elkraft.

Erfarenhet av stabsarbete med analys, beredning och dokumentation är viktigt.

Goda kunskaper i engelska är önskvärt.

Internationell erfarenhet är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Övrigt:
Vi är intresserade av såväl kvinnliga som manliga sökande. Krav på svenskt medborgarskap. Anställningsform; tills vidare, anställningsomfattning 100 %.

F 21 tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning. Med befattningen följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildning och övning i krigsorganisationen. Med befattningen ingår också internationell tjänstgöring. Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts. Tillträde snarast efter överenskommelse. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av major Henrik Hansson tfn 0920-23 44 04 eller HR generalist Sofia Kempe 0920-23 47 75

Fackliga organisationer: OFR-O, OFR-S, SEKO och SACO nås genom F 21 vxl, tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan