Arbetsmiljöhandläggare vikariat P 7

Om tjänsten

P 7 söker en Arbetsmiljöhandläggare vikariat

Befattningsbeskrivning
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att vara Södra skånska regementets funktionsansvarige gällande arbetsmiljöarbetet, innefattande fysisk, social och psykisk arbetsmiljö. Din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet samt stödja i uppföljning och synliggöra dessa frågor inom Södra skånska regementet. Du stödjer chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och likabehandlingsarbetet. Samverkan är en viktig del av arbetet och detta kommer att ske både internt och externt. Du deltar i utformningen av arbetsmiljöronder och handläggning av arbetsskador samt övriga ärenden vad gäller arbetsmiljön inom Södra skånska regementet. Arbetet är utåtriktat och innebär många kontakter och samverkan med chefer, skyddsombud, Företagshälsovården, representanter gentemot verksamhetssäkerhetsfrågor och övriga kollegor. Befattningen ingår i Södra skånska regementets HR-avdelning som är organiserad i Regementsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Konsultativt stöd till chefer på alla nivåer i det systematiska arbetsmiljöarbetet
 • Samordna, utveckla, vara sammanhållande och följa upp regementets systematiska arbetsmiljöarbete
 • Delta i arbetsmiljöronder, utredningar av arbetsmiljörisker, tillbud och olyckor, föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner
 • Verka för en effektiv samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisation i arbetsmiljöfrågor
 • Vara föredragande i möten gällande arbetsmiljö och i Arbetsmiljökommittén
 • Planera och genomföra arbetsmiljöutbildning för anställd personal

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom beteendevetenskap och/eller arbetsmiljö.
 • Erfarenhet av både fysisk och psykosocialt arbetsmiljöarbete och god kunskap inom arbetsmiljö och likabehandlingsfrågor från en större offentlig organisation eller privat företag.

Personliga egenskaper
Som person drivs du av och trivs med att identifiera och genomföra förbättringar. Du har förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift för att få människor med dig. Det krävs att du har hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att arbeta strukturerat.
Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande

 • Erfarenhet inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet är meriterande

Övrigt

 • Vikariat (ALVA).
 • Frågor om tjänsten kan ställas till: Rekryteringskontoret P 7 på  rekrytering-p7@mil.se
 • Tjänsten är civil

Fackliga representanter nås via mail:

Johan Sjökvist (OF); johan.sjokvist@mil.se
Senadin Sela (OFRS); senadin.sela@mil.se
Tony Borg (SEKO); tony.borg@mil.se
Johan Kullman (SACO); johan.kullman-andersson@mil.se

Sista datum för ansökan: 2017-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet, P7, är ett pansarregemente som håller i grundläggande militär utbildning (GMU) för rekryter, en bataljon anställd på heltid, en bataljon anställd på deltid och fyra bataljoner i hemvärnet – nationella skyddsstyrkorna. Regementets inriktning är stridsfordon och mekaniserad strid. Under tre år i rad har förbandet blivit utsett till ”Sveriges bästa förband”.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 juni 2017
 • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra skånska regementet (P 7) Revingehed
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan