Säkerhetshandläggare med inriktning SUA till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Säkerhetshandläggare med inriktning SUA till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

 

Befattningen som säkerhetshandläggare med inriktning säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) är placerad vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) Ledningskontor vid sektionen för intern säkerhet. Sektionen har som uppgift att ansvara för interna säkerhetsfrågor för Must organisation och verksamhet, med säkerhetsskydd vad avser personal, informationssäkerhet, IT-säkerhet, signalskydd mm.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Handlägga förekommande frågor inom SUA-området där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Arbetet innebär verksamhet inom myndigheten men även mot SUA-företag.

 • Hantering av SUA-ärenden bland annat genom arbete med dokumentation och databaser.

 • Handläggning av förekommande ärenden inom säkerhetsskydd vilket bland annat innebär arbete med säkerhetsanalyser, säkerhetsprövning och tillträdesbegränsning.

 

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Yrkeserfarenhet av säkerhetstjänst inom Försvarsmakten

 • Kunskap om processer och roller vid säkerhetsskyddad upphandling

 • Kunskap om regelverk för säkerhetstjänst

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Erfarenhet av att genomföra skyddssamtal såväl som säkerhetssamtal och registerkontroller.

Meriterande:

 • Utbildningar inom säkerhetstjänst

 • Utbildning inom SUA

 • Erfarenhet av administrativa IT-system

 

Personliga egenskaper:

Du har ett högt intresse och stort engagemang för frågor inom säkerhetstjänsten. Du har en god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du har en hög förmåga att balansera ett högt arbetstempo och du klarar snabbt av att ändra fokus ifall verksamheten ställer krav på andra prioriteringar. Ditt arbete präglas av hög integritet.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

-Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning (provanställning gäller dig som inte redan har en fast anställning inom FM)

-Arbetstid är på dagtid och anställningen är på heltid

-Tillträde efter överenskommelse

-Placeringsort Stockholm

-Befattningen är oberoende och kan tillsättas av både civil och militär personal.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas rekryterande chef:

Martin Bissmarck tfn 08-788 75 00.

 

Fackliga representanter:

SACO/Försvar: Anders Markow

OFR/O: Arne Nilsson

Försvarsförbundet: Katarina Kruse

Samtliga nås via växeln: 08 – 788 75 00

Välkommen med Din ansökan senast 2017-07-31

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan