Chef säkerhetsavdelningen

Om tjänsten


FMUndSäkC söker nu en avdelningschef till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning.

Sökande enhet: Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Aktuell befattning är placerad vid Säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst. På avdelningen finns fyra befattningen inom lärare säkerhetstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen är din huvudsakliga uppgifter att verka som chef och arbetsgivarföreträdare vid Säkerhetsavdelningen. Du kommer att ansvara för avdelningens personal, verksamhetsledning och ekonomi. Du kommer även vara övergripande ansvarig för utbildning av säkerhetschefer, IT-säkerhetschefer och säkerhetsunderrättelsepersonal vid YBK för nationell och internationell verksamhet.

Kvalifikationer:
Du har genomgått stabsutbildning (OF 3) samt har dokumenterat goda chefs-och ledaregenskaper. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt innehar B-körkort.

Meriterande:
Det är meriterande om du har genomfört säkerhetschefsutbildning eller IT-säkerhetschefsutbildning vid FMUndSäkC. Även praktisk erfarenhet av säkerhetstjänst vid förband, skola eller centrum, och internationell tjänstgöring som säkerhetschef eller IT-säkerhetschef är meriterande. Om du har genomfört managementutbildning inom områdena personal, verksamhetsledning och ekonomi är också en fördel.

Personliga egenskaper:
Du har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du är en föregångsman/kvinna. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Johan Brovertz, C UtbE , tel 018-19 65 71
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF 3

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2017-09-01. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan