Flygbasjägarpatrullchef

Om tjänsten

Flygbasjägarkompaniet rekryterar specialistofficerare som patrullchef. Vi söker dig som har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp med ett stort engagemang samt med en hög psykisk och fysisk uthållighet. Kompletterande prövning (KP) är planerad att genomföras w740

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Motverka säkerhetshot vilket innebär att skydda våra flyg- och helikopterbaser mot angrepp på marken. Det löses bland annat genom att genomsöka områden med hund för att lokalisera, identifiera, dokumentera och om möjligt oskadliggöra hot.

Undsättning vilket innebär att hämta hem både civil och militär personal som mot sin vilja isolerats från sina egna. Det är inte alltid personen själv kan förmedla sig med omvärlden, vilket ställer höga krav på förmågan att lokalisera den isolerade. Uppgiften kan även tillämpas på känslig materiel.

Flygsäkring vilket innebär att både i luften och på marken skydda flygplan och helikoptrar samt besättning och last. Hotet kan exempelvis bestå av rena attacker eller sabotage på marken i samband med lastning och lossning.

En flygbasjägare ingår normalt i en sexmannapartrull med följande befattningar patrullchef, ställföreträdande patrullchef, hundförare, två sjukvårdare/jägare och en prickskytt. Som flygbasjägare tjänstgör du nationellt och internationellt.

Krav:

 • Specialistofficer eller OR6 2018-01-01

 • Godkänd kompletterande prövning (KP)

I den kompletterande prövningen (KP) kommer du att genomföra följande:

 • Medicinska tester (sjukgymnastundersökning, läkarundersökning)
 • Muskeluthållighets-tester (bl.a. statisk rygg- och bålstabilitet)
 • Konditionstest (10-15 km löpning, löpning i backe med vikt)
 • Simtest (klädsim, livräddning)
 • Fältnära aktivitet (marsch med tung packning, bårbärning)
 • Fackintervju, psykologintervju och säkerhetssamtal

Som information inför den kompletterande prövningen (KP) så är detta exempel på konkurrenskraftiga resultat:

 • Fälttest 10.15min

 • Löpning 10km 48min

 • Snabbmarsch med stridsutrustning i 150 min

 • Marsch med tung packning (25kg)

Övrigt:

Tillträde 2018-01-01 och fortsatt utbildningen kommer att påbörjas efter anställning.

Vill Du veta mer om arbetet kontakta :

Fv Marcus Romare 0457 - 47 10 00 eller maila till

f17-basbat-25fbjkomp@mil.se (inga svar under veckorna 725-730 på grund av semester))

Fackliga företrädare:

Hans Bergvall, OFR/O tel 070-490 06 08, Lars Bengtsson, SACO tel 0457-47 17 01,

Peter Bohnsack, OFR/S tel 070-857 40 06, Jan-Anders Nilsson, SEKO tel 073-422 23 40

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-06. Din ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev. I personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för den här befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På Blekinge flygflottilj, F 17, utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2017
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj (F 17) Ronneby
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan