Stabsassistent till Högkvarteret

Om tjänsten

Marintaktisk stab, MTS, är Marintaktisk chefs (MTCH) resurs för att lösa av högre chef ställda uppgifter. Huvuduppgiften är att planera och leda nationella och i förekommande fall internationella operationer med marinstridskrafterna i fred, kris och krig. Detta genomförs året om och dygnet runt.

Som stabsassistent är du stabens ansikte utåt, du arbetar i ett högt tempo och hanterar mängder av information, och därför behöver du vara stresstålig noggrann och ha god simultanförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • biträda vakthavande befäl med orienteringar, order, anvisningar, rapporter, sammanställningar och prognoser.

  • stödja i ledningscentralen med kunskap om metodik och struktur.

  • vara ett stöd till övriga officerare i staben.

  • inneha rollen som BWA (battle watch assistant/assistera högre chef) under övning och operationer.

Krav

Svensk medborgare

OR 3-5 eller motsvarande militär grundutbildning

Kvalifikationer

3-årig gymnasieutbildning

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Analytisk förmåga

Goda kunskaper avseende databashantering och informationsstrukturering

God förmåga MS Office

Meriterande

Befattningsutbildning och/eller tjänstgöring som stabsassistent

Körkort

God förmåga i Försvarsmaktens system VIDAR och EMILIA

Signalskyddsutbildning

Fördjupad utbildning i Försvarsmaktens system PRIO (SAP)

Utbildning i Försvarsmaktens system SWECCIS och ISUS

Tidigare erfarenhet av arbete som IM-assistent

Erfarenhet av att arbeta med Sharepoint-applikationer

Kunskap om Marinens sambandssystem,  metodik och struktur

Personliga egenskaper

Som person är du driftig och har en god samarbetsförmåga. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande, säkerhetsmedvetande och hög integritet. Du har förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt och är välorganiserad och kan prioritera mellan uppgifter.

Du är social och gillar att arbeta både i grupp och enskilt, och du behåller lugnet även om du ibland kan hamna i stressiga situationer.

Övrigt

Arbetsort: Stockholm

Befattning: OR 3-5

Anställningen inleds med en provanställning på 6 månader och är tidsbegränsad till max 8 år.

Tillträde snarast enl. ök.  

Förfrågningar om befattningen kan göras till kommendör Magnus Lüning på telefon 073-143 60 71 eller kapten Ulrika Mohlin 070-312 24 32

Fackliga representanter SACO HKV, Camilla Robertsson OFR/S HKV, Pia Almström SEKO Försvar HKV, Hans Monthan OFR/O HKV, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-07-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan