Psyopsförbandet söker sambandsofficer

Om tjänsten

Enheten
Psyopsförbandet är ett krigsförband vid Ledningsregementet i Enköping. Förbandet utgör en resurs för den operativa ledningsnivån såväl som den strategiska och taktiska nivån. Förbandets huvuduppgift är att genomföra psykologiska operationer för att påverka godkända målgruppers beteenden och attityder. Personalen vid Psyopsförbandet är officerare, soldater och specialister med både civil och militär bakgrund. Uppgifterna kan lösas såväl inom Sverige som utomlands såväl under övning som under insats i olika miljöer och klimat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som sambandsofficer kommer du att ansvara för krigsförbandets sambands-och ledningssystem och stödja med de olika delarna inom sambandstjänsten så som signalskyddstjänst, sambandsplanering, uppföljning, administration och utbildning.

Arbetet som yrkesofficer vid förbandet är omväxlande i likhet med allt arbete i Försvarsmakten och ska kunna genomföras i en fältmiljö. Det är viktigt att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du måste kunna samarbeta med förbandets övriga delar och verka för förbandets gemensamma utveckling.

Befattningen är i nivå OF 1-2.

Kvalifikationer

 • Officersexamen.

 • Godkänd säkerhetsprövning, samt registerkontroll.

 • Medicinska krav uppfyllda efter läkarundersökning.

 • God fysisk förmåga.

 • God samarbetsförmåga.

 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

 • Utbildning på sambands- och signalskyddssystem.

 • Körkort B.

Meriterande

 • Yrkeslivserfarenhet inom relaterade områden, ledningssystem.

 • Tjänstgöring i internationell insats i motsvarande befattning.

Egenskaper
För att trivas bör du vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social, kreativ och pedagogisk förmåga och ha en förmåga att kombinera detaljer till helheter. Du bör ha en positiv inställning till fysisk träning då tjänsten förutsätter god grundkondition. Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar vår respekt för demokrati och människors lika värde.

Övrigt
Tillsvidareanställning som yrkesofficer. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning.

Lön enligt överenskommelse, övriga förmåner enl avtal.

Sista ansökningsdag 2017-08-06. Bifoga CV med välliknande foto, personligt brev med löneanspråk samt erforderliga intyg. Går du vidare i processen kallas du preliminärt till i vecka 735-36 (intervjuer, medicinsk hälsoundersökning, fysiska tester m m). Första anställningsdag enl överenskommelse.

För upplysningar om tjänsten: Stabschef Håkan Wolf 070-2093070.

Fackliga kontaktpersoner
Officersförbundet Joakim Ljunggren 0171-157000
SACO-S Enköpings Garnison Karin Gällmo 070-8169298
SEKO Försvar Klubb 308 Lars Lindell 070-6289707 
Försvarsförbundet lokalförening 10 (OFR/S) Inge Bäcklin 0171-157383


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan