Planeringsofficer

Om tjänsten

Planeringsofficer sökes till 1610.strilbataljonstab med placering i Bålsta

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som planeringsofficer kommer du att vara en del av planeringssektionen i strilbataljonstaben. Planeringssektionen utvecklar och reviderar årligen mobiliseringsplan och strilutvecklingsplan och ansvarar också för långsiktig planering av verksamhetsledning inom ramen för bataljon samt framtagande av strids- och omfallsplaner. Som planeringsofficer kommer du även deltaga i arbetet med bataljonens årliga krigsförbandsvärdering, förbandsutvecklingsplaner, mobiliseringsutbildning samt stödja sektionens och stabens allmänna göromål. I tjänsten ingår även att du vidmakthåller dina kunskaper inom bataljonens stridstekniska ledningssystem genom regelbunden tjänstgöring inom incidentberedskap luft.

Kvalifikationer: OF1 alt. OR8

Flerårig erfarenhet från incidentberedskap luft.

Mycket goda kunskaper om incidentberedskapen inom Flygvapnet.

Mycket goda kunskaper om 161.strilbat Indelning, Gruppering och Uppgifter (IGU).

Meriterande: Goda kunskaper om LSS Indelning, gruppering och uppgifter.

Goda kunskaper om verksamhetsledning inom FM.

Goda kunskaper om allmänt stabsarbete.

Förståelse för processer och ansvarsförhållanden inom HKV.

Kunskap och behörighet i erforderliga lednings-, krypto- och sambandssystem

Personliga egenskaper: Du har mycket god förmåga att både arbeta i grupp och självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor: Anställningsform: TillsvidareanställningArbetsplats är: LSS BålstaOmfattning: heltidLön: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättningArbetstid: DagtidTillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket kräver svenskt medborgarskap.Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar.

Vi kommer inte att återsända Din ansökan.

Upplysningar om tjänsten: Daniel Cyrus/ C Plan, 018-28 08 60 Magnus Tillby/Bataljonchef, 018-28 08 00

Fackliga företrädare: Jan-Olof Jansson, Försvarsförbundet, tfn 018-19 68 16Mari-Ann Larsson, SEKO, tfn 018-19 61 77Peter Oscarson, OFR/O Ärna, tfn 018-19 63 68OFR/S Per Gustavsson, tfn 070-243 60 88

Sista datum för ansökan: 2017-08-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2017
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan